Ohje koulujen liikuntasalien ilta- ja viikonloppukäyttäjille

Tiedote

Ohjeet Sotkamon koulujen liikuntasalien käyttäjille

Sotkamon kunnan koulujen liikuntasalien ilta- ja viikonloppu vakiovuorot alkavat maanantaina 31.8.2020. Koronaviruksen torjunnan ja leviämisen estämiseksi on alkavana syyskautena käyttäjien huomioitava erityisjärjestelyjä saleissa.

Salmelan, Leivolan ja Tenetin koulun liikuntasalit

  • Salmelan ja Leivolan koulun liikuntasalit eivät ole käytössä ainakaan ajalla 31.8 – 11.10.2020. Syyslomaviikon (vko 42) jälkeen salien käyttöönottoa tarkastellaan uudelleen. Tenetin koulun liikuntasalista käytössä on puolet salista ajalla 31.8 – 11.10.2020, jota vakiovuorolaisten voivat käyttää. Käyttökiellot johtuvat koulujen toimenpiteistä koronaviruksen torjunnassa. Liikuntasalit on otettu muuhun käyttöön väljyyden lisäämiseksi koulupäivinä.

Vain terveenä paikalle ja yleinen käsihygienia

  • Vuoron käyttäjien tulee saapua paikalle vain terveenä. Käyttäjien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen vuoron.
  • Kaikki samalle vuorolle tulijat käyttävät samaa pukuhuonetta.
  • Eri ryhmien välisiä kontakteja tulee välttää. Saavu vuorolle siis juuri ennen sen alkamista ja poistu tiloista heti vuorosi päätyttyä. Mikäli käytävillä, pukuhuoneissa tai aulatilassa on ruuhkaa, odota rauhassa ruuhkan päättymistä. Tarpeeton oleskelu tiloissa on kielletty.
  • Ryhmien tulee huomioida turvaväli 1-2m mahdollisuuksien mukaan toiminnassa.
  • Vuoron varaaja ja vastuuhenkilö huolehtii edellä mainittujen asioiden toteutumista vuorolla ja vastaa vuoron toiminnan turvallisuudesta.

Koulujen liikuntavälineet ml. jumppa-alustat eivät ole ilta- ja viikonloppu käyttäjien käytössä.

  • Jokaisella ryhmällä tulee olla omat liikuntavälineet. Koulujen liikuntavälineet ovat tässä poikkeustilanteessa vain koulujen käytössä. Kuitenkin maalit, lentopallo-, sulkapalloverkot, koripallokorit ja muut salikohtaiset isot liikuntavälineet ovat käytössä. Käyttäjien tulee ilmoittaa välineiden käytöstä iltavalvojalle ja huolehtia, että välineet puhdistetaan käytön jälkeen mahdollisuuksien mukaan tarjolla olevilla puhdistusliinoilla.

 

 

Lisätietoja:
Ossi Pulkkinen
Liikuntakoordinaattori
ossi.pulkkinen@sotkamo.fi
0447502121