SotKatti.

Paikallisbussin liput ja hinnat

Paikallisbussi SotKatissa voi maksaa Waltti-kortilla, mobiililipulla, pankkikortilla tai käteisellä.
Lipputuotteiden hinnoittelu perustuu vyöhykkeisiin. Sotkamon kunta kuuluu yhteen vyöhykkeeseen, jolloin sen alueella matkustaminen Sotkamon joukkoliikenteen vuoroilla maksaa aina saman verran.
Maksaessasi mobiililipulla Sotkamon alueella valitaan alueeksi Kajaani ja vyöhykkeeksi F-F.

Lipputuotteet:

Maksutavat

Bussissa voi maksaa Waltti-kortilla, mobiililipulla, pankkikortilla tai käteisellä.

Matkakortin hankinta ja lisälataaminen

Voit hankkia matkakortin suoraan Waltin nettikaupasta tai Sotkamon kunnan virastotalon infosta (Markkinatie 1, Sotkamo). Ensimmäisellä kerralla Waltti -korttia lunastaessa maksetaan korttimaksu 6 €. Hävinneitä kortteja ei hyvitetä.

Waltti-hinnasto

Aikuisten lippuja myydään 17-vuotiaasta ylöspäin, lasten lippuja 7–16-vuotiaille.
Alle 7-vuotiaat matkustavat maksutta.

Sotkamon kunta on yhtä vyöhykettä, jolloin hinta:

  • Aikuisen ja lapsen kertalippu 2,00 €.
  • Aikuisen ja lapsen arvolippu 1,50 €.
  • Aikuisen ja lapsen kausilippu 20,00 €.

Lastenvaunut ja- rattaat maksutta yksi saattaja ja lapsi lastenvaunuissa tai -rattaissa.

Polkupyörän kuljettaminen linja-autossa maksaa 2,00 €.

Lipputyypit

Kertalippu

Kertalippu maksetaan linja-autonkuljettajalle. Lippu on voimassa yhden tunnin ostohetkestä lähtien.

Arvolippu

Arvolipulla matkustaa aina kertalippua edullisemmin. Arvolipulla voi maksaa myös mukana matkustavan henkilön matkan. Lippu on voimassa yhden tunnin ostohetkestä lähtien.
Arvolipun voi ladata Waltin nettikaupasta tai Sotkamon kunnan virastotalon infosta (Markkinatie 1, Sotkamo).

Kausilippu

Kausilippu on voimassa 30 päivää ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien.

Lipulla voi tehdä rajattoman määrän matkoja kortin voimassaolonaikana kaikissa Sotkamon kunnan sisäisen joukkoliikenteen reiteillä. Kortti on henkilökohtainen.

Mobiililippu

Sotkamon kunnan sisäisessä joukkoliikenteessä on mahdollisuus maksaa myös mobiililipulla. Mobiilisovelluksessa myydään aikuisten ja lasten kertalippuja. Mobiililippu on kätevä vaihtoehto, kun matkakortti tai käteinen raha puuttuu. Mobiililippu on voimassa yhden tunnin ostohetkestä.

Maksaessasi mobiililipulla Sotkamon alueella valitaan alueeksi Kajaani ja vyöhykkeeksi F-F.

Oikeus maksuttomaan matkustamiseen Sotkamon kunnan sisäisessä joukkoliikenteessä

Lasta lastenvaunuissa tai -rattaissa kuljettava matkustaja saa kulkea paikallisliikenteessä maksutta.

Sotkamon kunnan perusopetuksessa olevilla ja sitä nuoremmilla sotkamolaisilla lapsilla on oikeus käyttää Sotkamon kunnan sisäistä joukkoliikennettä maksutta. Kuljetukseen oikeuttava Waltti-kortti toimitetaan elokuussa suoraan oppilaan omalle koululle.

Sotkamolaisilla toisen asteen opiskelijoilla ja Sotkamon lukion opiskelijoilla on oikeus käyttää Sotkamon kunnan sisäistä joukkoliikennettä maksutta. Heidän tulee lunastaa Waltti-korttinsa Sotkamon kunnan virastotalon infosta näyttämällä opiskelijakorttia.
Huom! Mahdollista koulumatkatukea saavien lukiolaisten (synt. 2005 tai myöhemmin ja koulumatka yli 7 kilometriä TAI synt. 2004 tai aikaisemmin ja koulumatka yli 10 kilometriä) tulee tehdä koulumatkatuki anomus lukion kansliassa ennen Waltti-kortin lunastamista.

Sotkamossa kirjoilla olevilla eläkeläisillä on oikeus käyttää Sotkamon kunnan sisäistä joukkoliikennettä maksutta. Heidän tulee lunastaa Waltti-korttinsa Sotkamon kunnan virastotalon infosta näyttämällä eläkeläiskorttia.

Veteraanit matkustavat Sotkamon kunnan sisäisessä joukkoliikenteessä maksutta näyttämällä linja-autonkuljettajalle veteraanikorttia.

Lemmikit

Noudatamme paikallisbussi SotKatissa Linja-autoliitto ry:n suositusta eläinten kuljetuksesta, jonka mukaan tavallisia ja vaarattomia lemmikkejä voidaan kuljettaa bussissa saattajan vastuulla, jos bussissa on tilaa.

Eläimen omistaja on vastuussa siitä, ettei eläin aiheuta häiriötä muille matkustajille. Lemmikkieläimet sijoitetaan niin, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa muille matkustajille. Lemmikkieläimiä ei saa sijoittaa istuimille eikä niitä saa pitää irrallaan. Lemmikkieläimen kuljettamisesta ei peritä maksua.

Lemmikkieläinten kuljettaminen bussissa on kuitenkin kuljettajan harkinnassa tapauskohtaisesti. Lemmikkiä ei välttämättä oteta kyytiin, jos

  • bussi on kovin täynnä,
  • bussissa on jo muita eläimiä tai
  • muut matkustajat vastustavat eläimen autoon ottamista.
    Bussissa jo olevalla allergisella matkustajalla on ensisijaisesti oikeus valita paikka ja tarvittaessa pyytää kuljettajaa estämään lemmikkiä nousemasta bussiin.
    Matkustajat eivät voi estää poliisikoiran, opas- tai avustajakoiran tai siihen koulutuksessa olevan koiran kyytiin ottamista.