SotKatti.

Paikallisbussin liput ja hinnat

Paikallisbussi SotKatissa voi maksaa Waltti-kortilla, mobiililipulla, pankkikortilla tai käteisellä.
Lipputuotteiden hinnoittelu perustuu vyöhykkeisiin. Sotkamon kunta kuuluu yhteen vyöhykkeeseen, jolloin sen alueella matkustaminen Sotkamon joukkoliikenteen vuoroilla maksaa aina saman verran.

Lipputuotteet 15.9.2021 alkaen:

Maksutavat

Bussissa voi maksaa Waltti-kortilla, mobiililipulla, pankkikortilla tai käteisellä.

Matkakortin hankinta ja lisälataaminen

Voit hankkia matkakortin suoraan Waltin nettikaupasta tai Sotkamon kunnan virastotalon infosta (Markkinatie 1, Sotkamo). Ensimmäisellä kerralla Waltti -korttia lunastaessa maksetaan korttimaksu 6 €. Hävinneitä kortteja ei hyvitetä.

Waltti-hinnasto

Aikuisten lippuja myydään 17-vuotiaasta ylöspäin, lasten lippuja 7–16-vuotiaille.
Alle 7-vuotiaat matkustavat maksutta.

Sotkamon kunta on yhtä vyöhykettä, jolloin hinta:

  • Aikuisen ja lapsen kertalippu 2,00 €.
  • Aikuisen ja lapsen arvolippu 1,50 €.
  • Aikuisen ja lapsen kausilippu 20,00 €.

Lastenvaunut ja- rattaat maksutta yksi saattaja ja lapsi lastenvaunuissa tai -rattaissa.

Polkupyörän kuljettaminen linja-autossa maksaa 2,00 €.

Lipputyypit

Kertalippu

Kertalippu maksetaan linja-autonkuljettajalle. Lippu on voimassa yhden tunnin ostohetkestä lähtien.

Arvolippu

Arvolipulla matkustaa aina kertalippua edullisemmin. Arvolipulla voi maksaa myös mukana matkustavan henkilön matkan. Lippu on voimassa yhden tunnin ostohetkestä lähtien.
Arvolipun voi ladata Waltin nettikaupasta tai Sotkamon kunnan virastotalon infosta (Markkinatie 1, Sotkamo).

Kausilippu

Kausilippu on voimassa 30 päivää ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien.

Lipulla voi tehdä rajattoman määrän matkoja kortin voimassaolonaikana kaikissa Sotkamon kunnan sisäisen joukkoliikenteen reiteillä. Kortti on henkilökohtainen.

Mobiililippu

Sotkamon kunnan sisäisessä joukkoliikenteessä on mahdollisuus maksaa myös mobiililipulla. Mobiilisovelluksessa myydään aikuisten ja lasten kertalippuja. Mobiililippu on kätevä vaihtoehto, kun matkakortti tai käteinen raha puuttuu. Mobiililippu on voimassa yhden tunnin ostohetkestä.

Oikeus maksuttomaan matkustamiseen Sotkamon kunnan sisäisessä joukkoliikenteessä

Sotkamon kunnan perusopetuksessa olevilla ja sitä nuoremmilla sotkamolaisilla lapsilla on oikeus käyttää Sotkamon kunnan sisäistä joukkoliikennettä maksutta aikavälillä 2.8.2021–31.7.2023. Kuljetukseen oikeuttava Waltti-kortti toimitetaan elokuussa suoraan oppilaan omalle koululle.

Sotkamolaisilla toisen asteen opiskelijoilla ja Sotkamon lukion opiskelijoilla on oikeus käyttää Sotkamon kunnan sisäistä joukkoliikennettä maksutta. Heidän tulee lunastaa Waltti-korttinsa Sotkamon kunnan virastotalon infosta näyttämällä opiskelijakorttia. Kulkuoikeus on maksutonta ajalla 2.8.2021-31.7.2023.
Huom! Mahdollista koulumatkatukea saavien lukiolaisten (synt. 2004 tai myöhemmin ja koulumatka yli 7 kilometriä TAI synt. 2003 tai aikaisemmin ja koulumatka yli 10 kilometriä) tulee tehdä koulumatkatuki anomus lukion kansliassa ennen Waltti-kortin lunastamista.

Sotkamossa kirjoilla olevilla eläkeläisillä on oikeus käyttää Sotkamon kunnan sisäistä joukkoliikennettä maksutta. Heidän tulee lunastaa Waltti-korttinsa Sotkamon kunnan virastotalon infosta näyttämällä eläkeläiskorttia. Kulkuoikeus on ilmaista ajalla 2.8.2021–31.7.2023.

Veteraanit matkustavat Sotkamon kunnan sisäisessä joukkoliikenteessä maksutta näyttämällä linja-autonkuljettajalle veteraanikorttia.