Kunnanjohtajan katsaus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sotkamo on maan ja maailman kuulu kauniista luonnostaan ja monipuolisista liikuntapaikoistaan. Vuokatinvaara ja sen kupeessa sijaitseva Vuokatin Urheiluopiston alue tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet lähes kaikkien lumilajien harrastamiseen ja kilpailutoiminnan järjestämiseen. Vaikka Vuokatti tunnetaan lumesta ja talviurheilusta, ei pidä unohtaa Sotkamon ja Vuokatin ympärivuotisuutta matkailupaikkakuntana. Heinäkuu on Sotkamossa toiseksi vilkkain kuukausi matkailijamäärissä mitattuna.

Hiukan hiekkarannat, Naapurinvaaran maisemat, Hiidenportin kansallispuisto ja monet muut kesän kohteet Sotkamossa kannattaa käydä katsomassa kesälomakaudella, jos olet päässyt aiemmin tutustumaan vain lumiseen Vuokattiin. Aktiviteettejä on tarjolla ympäri vuoden ja vaikka sää ei aina suosisikaan ulkona toimimista, löytyy sisäharrastuksia muun muassa Katinkullan kylpylästä, SuperParkista, alueen keilahalleista ja muista sisäliikuntapaikoista. Sotkamon vireä keskustaajama on hyvä paikka käydä ostoksilla, seurata kesäisen päivän menoa vaikka torin laidalla tai nauttia superpesisottelusta Hiukan pesisstadionilla.

Sotkamolaiset ovat pitkäjänteisesti panostaneet kotikuntansa peruspalveluihin. Täältä löytyvät uudenaikaiset päiväkodit ja toimiva kouluverkko. Sotkamon lukio ja sen alaisuudessa toimiva Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia on tuottanut useampia olympiavoittajia sekä maailmanmestareita urheilumaailman huipulle.

Matkailun lisäksi Sotkamo on edelleen myös maaseutupitäjä, jossa on maito- ja lihakarjatiloja sekä runsaat puuvarannot. Kunnan alueella on teollisuusyrityksiä, joista suurimmat toimivat kaivannaisteollisuuden alalla. Sotkamo ja sotkamolaiset ovat aina olleet tunnettuja yritteliäisyydestään ja yritysmyönteisyydestään. Täällä on oltu valmiita aloittamaan uutta ja kokeilemaan sellaista mitä muualla ei vielä ole ollut. Kainuussa on leikkimielisesti todettukin, että lähdetään ulkomaille Sotkamoon tai että Sotkamo on kainuulaisten Amerikka.

Jos et vielä täällä asu, olet aina tervetullut uudeksi sotkamolaiseksi! Sitä ennen voit jo tulla matkailemaan ja tutustumaan monipuoliseen Sotkamoon sekä sen tarjoamiin mahdollisuuksiin kaikkina vuodenaikoina.

Tapaamisiin!

Mika Kilpeläinen
Kunnanjohtaja