Kunnanjohtajan katsaus

Tervetuloa Sotkamon kunnan kotisivuille!

Sotkamo on maan ja maailman kuulu kauniista luonnostaan ja Vuokatin monipuolisista liikuntapaikoista. Sotkamo on ollut edelläkävijä matkailun lisäksi monella muulla elinkeinoelämän osa-alueella. Maatalous on kehittynyt vahvan meijeritoiminnan kautta tämän päivän suuriin teknistyneisiin maatiloihin. Kaivannaisala tarjoaa tällä hetkellä jo lähes 2500 työpaikkaa kunnassamme ja se mahdollistaa edelleen suuren kasvupotentiaalin jatkojalostuksen muodossa.

Vuokatista löytyvät esimerkiksi maailman ensimmäinen ympärivuotinen hiihtoputki ja lumilautatunneli. Vuokatista löytyy useampia keilahalli, Super Park ja monta muuta koko perheen ympärivuotista vapaa-ajanviettokohdetta. Alueen useat ruokaravintolat ja Kainuun ainoa pienpanimo tarjoaa upeita makuelämyksiä kulinaristeille. Alkuvuonna 2021 valmistui uusi Vuokatti Areena. Vuoden 2021 alussa avattu Areena luo uudet puitteet jääurheilulle, liikunnalle ja tapahtumien järjestämiselle.

Asuinpaikkana Sotkamo tarjoaa asukaslukuaan isomman paikan palvelut ja harrastusmahdollisuudet. Vuokatissa ja Sotkamossa vierailee vuodessa miljoona matkailijaa Suomesta ja ulkomailta. Matkailun ympärille on syntynyt laadukkaiden palveluiden verkosto, joka tarjoaa palveluja myös kuntalaisille. Rakentamiseen valmiita tontteja Sotkamossa on tarjolla kaikille osa-alueille. Haetpa rakentamispaikkaa pysyvällä kodille, vapaa-ajan asumiseen tai yrityksen tarpeisiin löytyy erilaisia vaihtoehtoja Sotkamon kunnan ja yksityisten tarjoamista vaihtoehdoista.

 

Mika Kilpeläinen, kunnanjohtaja