Sotkamon Matkailuoppaat

Sotkamon Matkailuoppaat järjestävät Sotkamossa ja lähialueella opastettuja kävelykierroksia, kiertoajeluja ja kohdeopastuksia. Matkailuoppaat ovat palveluksessasi, kun haluat tutustua Sotkamo Vuokatin historiaan, matkailukohteisiin ja alueella vaikuttaneisiin henkilöihin. Opas kertoo mielenkiintoista paikallistietoa, upeita tarinoita ja tietääpä hän myös tulevaisuuden suunnitelmista alueella.

Opastavat Sotkamon Matkailuoppaat ovat Suomen Opasliiton hyväksymän koulutuksen käyneitä henkilöitä, joita yhdistää halu saada asiakas näkemään Sotkamon menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus kiehtovien tarinoiden kautta.

Tulossa vuonna 2023

  • Heinäkuussa lauantaisin klo 13.00 mielenkiintoisia kävelyopastuksia kylän keskustassa, lähtö Niemelästä. Kesto 1 1/2 – 2 h. Hinta 5 €, maksu käteisellä, ei ennakkoilmoittautumisia
  • 22.7.2023 Kulttuurisuunnistus, kohdeopastukset klo 13.00-15.00. Kohteina Rankan monttu, Salmelan koulu, Kirkon alue, Hiukan Holvi/Marjex Stadion, Kino Visio, Meijeri jne. Kohteiden määrä riippuu oppaiden määrästä. Opas on kohteessa ja asiakkaat kiertävä pyörällä tai jalan haluamiinsa kohteisiin.
  • Kotiseuturetki Varpuniemeen
  • Pohjoisten Oppaiden aluekoulutus- ja kokouspäivät Vuokatissa 1.-2.4.2023
  • Sotkamon vanhan hautausmaan kierroksia, tarkentuu myöhemmin