FOODDUCK®-leviteannostelijat Sotkamon kouluihin

Sotkamon kouluissa otetaan käyttöön täysin uudet ja ympäristöystävälliset FOODDUCK®-leviteannostelijat. FOODDUCK® säästää ympäristöä vähentämällä jätteiden määrää ja levitehävikkiä merkittävästi. Kestävän kehityksen periaatteita tukeva FOODDUCK® on uudenlainen ratkaisu levitteiden tarjoiluun niin kouluruokailuun kuin lounasravintoloihin. Kotimainen FOODDUCK®-innovaatio parantaa myös levitepöydän hygieniaa, ja on allergiaystävällinen ratkaisu.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että Sotkamon kunta liittyy edelläkävijöiden joukkoon. Ympäristöystävällisyyden merkitys kasvaa päivä päivältä, ja leviteannostelijamme on yksi askel oikeaan suuntaan: levitehävikin ja jätteen määrät vähenevät, ja myös materiaaleja käytetään taloudellisesti”, sanoo Foodduck Oy:n toimitusjohtaja Timo Sorsavirta.

Vuokatin, Salmelan, Kontinjoen, Tenetin ja Leivolan kouluissa sekä lukiolla leviteannostelijat otetaan käyttöön viikolla 33/34. Fooddocilta Sofia opastaa ateriapalvelun- ja koulun henkilöstöä sekä oppilaita käyttöönoton yhteydessä.

Ravintoloiden tai ruokaloiden siirtyessä leviterasioiden tai annospakkausten käytöstä FOODDUCK®-annostelijaan vähenee jätteen määrä oleellisesti. Laitteeseen kehitetty pakkaus on ekologinen: alumiinia ei käytetä lainkaan, ja muovia kuluu selvästi vähemmän kuin perinteisissä leviterasioissa. Kunta- ja ketjutasolla nämä kerrannaisvaikutukset muodostuvat erittäin merkitykselliseksi.

FOODDUCK® tarjoaa vaivattoman tavan tarjoilla margariinia ja muita levitteitä ravintoloiden palvelulinjastoilla ja ammattikeittiöissä. Käyttäjä tuo leipäviipaleen laitteen annostelijan alle ja saa automaattisesti aina saman määrän levitettä.

FOODDUCK® parantaa hygieniaa ja leipäpöydän yleistä siisteyttä. Laitteen jäähdytysjärjestelmä takaa levitteelle optimaalisen lämpötilan koko käytön ajaksi. Automaattisen annostelijan ja laitteen helpon puhdistamisen ansiosta levitteeseen ei kosketa käsin, ja levitteen mikrobiologinen laatu säilyy aina hyvänä. Levitettä ei myöskään enää mene hukkaan, koska FOODDUCK® annostelee levitteen tarkasti ja puristaa siihen kehitetyn pussimallisen pakkauksen tyhjäksi.

 

Lisätiedot:
Airi Hyvönen
Ateria- ja siivouspalvelujohtaja
Sotkamon kunta
P. 044 750 2241
airi.hyvonen@sotkamo.fi