Järvimaisema kesällä.

Fortum tiedottaa: Oulujoen vesistöalueella odotetaan ennusteen mukaan keskimääräistä suurempaa kevättulvaa

Oulujoen vesistöalueen lumen vesiarvo oli maaliskuun alussa 164 mm, mikä on 21 prosenttia ajankohdan pitkäaikaista keskiarvoa korkeampi. ”Lumitilanteeseen ja kevätkauden keskimääräiseen sadantaan perustuva tulovirtaamaennuste vastaa keskimääräistä suurempaa kevättulvaa”, kertoo Oulujoen ja Hyrynsalmen reitin säännöstelystä vastaava Mikael Heikkilä Fortumilta.

Sulamiskauden ja koko loppukevään sateet vaikuttavat suuresti tulvan suuruuteen. Mikäli kevät ja sulaminen tulevat keskimääräistä aikaisemmin tai voimakkaampana on todennäköistä, että virtaamat Emäjoessa voivat olla suuria, koska Vuokki- ja Kiantajärvien pinnat ovat keskimääräistä korkeammalla.

Sotkamon reitillä Ontojärven pinnankorkeus on nyt NN+ 155,86 m, joka on 97 senttimetriä keskimääräistä matalammalla. Ontojärven pintaa on laskettu viime vuosia nopeammin Katerman voimalaitoksen tulokanavalla keväällä tehtävien korjausten takia. Kiimasjärven pinnankorkeus on NN+ 137,05 m, joka on 21 senttimetriä keskimääräisen yläpuolella ja Nuasjärven pinnankorkeus on NN+ 136,72 m, joka on 21 senttimetriä keskimääräisen yläpuolella.

Fortum OyjViestintä

Lue koko tiedote klikkaamalla tästä.

Lisätietoja:
Mikael Heikkilä, Oulujoen ja Hyrynsalmen reitin säännöstely, Fortum, mikael.heikkila@fortum.com, puh. 050 453 2857Kimmo Keinänen, Kajaaninjoen ja Sotkamon järvien säännöstely, Kainuun Voima Oy, kimmo.keinanen@loiste.fi, puh. 040 068 9280Teemu Kerttula, Ontojoen- ja järven säännöstely, UPM, teemu.kerttula@upm.com, puh. 040 180 1348