Tulisäihkettä.

Hiukan valot – Tulen & Valon juhla 17.9.2022

Sotkamon Hiukan uimaranta muuttuu valon lähteeksi, kun luonnontulilautat valaisevat Sapsojärven Vaarojen Viulistien soittaessa ja Puumies Show´n tanssiessa tulelle ja valolle hämärtyvässä illassa lauantaina 17.9.2022 kello 19.30 alkaen ja kestää noin klo 21 saakka. Juhla päättyy upeaan Jukka Laukkasen suunnittelemaan elämysvaloshow´n Hiukan harjun rinteessä.
Tilaisuudessa tarjolla 400 ensimmäiselle grillimakkaraa.

Tapahtuma on jatkoa edellisvuonna pidetylle Hiukan teemavalojen sytyttämiselle. Tänä vuonna elämysvalojen rinnalle tuodaan myös luonnontulinäytös. Ympäristötaidetta täydennetään luovien alojen musiikki- ja tanssitaiteilijoiden esityksillä.

Renne Karppisen Kainuun Ohjelma- ja Tapahtumapalvelu tuo tulilautat Sotkamoon ja Hiukan uimarannalle. Kainuun Ohjelma- ja Tapahtumapalvelu on suuntautunut nimensä mukaisesti erilaisten esiintymisien, ohjelmien ja tapahtumien toteuttamiseen. Nyt luonnontulilla valaistaan Sapsojärven hämärtyvä selkä. Tätä ja koko tapahtumaa voi seurata Hiukan uimarannalta. Nälissäänkään ei tarvitse olla, sillä tarjolla on grillimakkaraa.

Vaarojen Viulistit on sotkamolainen viiden viulistin ja yhden pianistin kokoonpano. Yhtye on perustettu tällä kokoonpanolla reilu vuosi sitten. Yhtyeen ideologia on ylläpitää kainuulaista ja paikallista musiikkikulttuuria. He soittavat genrerajoja ylittäviä kappaleita ja tällä kertaa he vievät katsojat muun muassa kelttiläisiin tunnelmiin.

Puumiehet Show on vuonna 2019 perustettu tanssiryhmä, joka on osa Kainuun Puumiehet ry:n toimintaa. Ryhmä esittää koreografioita tutuista Suomi-iskelmistä vanhempiin hitteihin. Show on täynnä tanssin iloa, vaihtuvien vaatteiden värejä ja hyvää mieltä. Hiukassa esitys tapahtuu ainutlaatuisesti uimarannan hiekalla luonnontulien valaistessa tanssialueen.

Lisätietoja antaa:
Sotkamon Kulttuurituottaja Marko Karvonen
| marko.karvonen@sotkamo.fi | P. +358 44 089 5033