Huhtikuussa Sotkamossa juhlavuoden valokuvia, stand upia ja kupletteja sekä harmonikan juhlaa

Sotkamossa tapahtuu tänä vuonna taas kulttuurin saralla niin uutta kuin tuttuakin. Kirjastossa on paraikaa käynnissä Sotkamo 375 -valokuvanäyttely. Pääsiäisen jälkeen 14.4. saamme nauttia harmonikkamusiikista Veikko Ahvenaisen konsertissa ja 20.4. tarjolla on stand upia ja kupletteja Matti Patrosen ja Jukka Takalon voimin.

Sotkamo vietti pitäjän 375-vuotisjuhlaa viime vuonna ja saimme asukkailta ja lomalaisilta kuvia Sotkamoon ja sotkamolaisuuteen liittyen. Näistä on valittu 30 kuvaa näyttelyyn, joka on esillä Sotkamon kirjastossa aina 29.4.2023 saakka. Kuvissa on tuotu esille niin Sotkamon upeaa luontoa kuin myös rakennettua ympäristöä ja ihmisten ainutlaatuisia tunnelmia. Kuvista tehdään loppuvuodesta myös vuoden 2024 seinäkalenteri.

Perjantaina 14.4.2023 kello 18 esiintyy Sotkamon työväentalolla Harmonikan juhlaa -konsertissa legendaarinen Veikko Ahvenainen, jonka kanssa lavalle nousevat ruotsalaislähtöinen Carita Nordlund sekä Sotkamon kansalaisopiston harmonikkakurssi johtajanaan Ellen Leinonen. Konsertissa saa ensiesityksensä Ahvenaisen harmonikkakurssille säveltämä ja sanoittama humppa Sotkamon tyttö. Konserttiin saa lippuja ovelta hintaan 15 €.

Torstaina 20.4.2023 kello 19 Sotkamon työväentalolla kuullaan konsertissa sekä stand upia että kupletteja. TV:stä tuttu Matti Patronen yhdessä muun muassa Aknestikista tutun JukkaTakalon kanssa saapuvat Sotkamoon Sähköä pyllyyn! -Iltamat 2023 -kiertueellansa. Kuoliaaksinaurattaja ja Kuplettielvyttäjä -iltamissa yhdistyvät stand upin ja musiikkiklubin parhaat puolet. Koomikko Matti Patronen panee naiset nauramaan ja kuplettimies Jukka Takalo miehet itkemään. Ja päinvastoin. Musiikin, kaskujen ja tarinoiden täyteinen iltama on usein yllättävä ja aivan varmasti viihdyttävä show! Sielut kastellaan lämpimin sulosävelin, lingotaan yllätyksillä ja hangataan huumorin juuriharjalla puhtaiksi!

Matti Patronen ja Jukka Takalo kertovat ennen illan keikkaa torstaina 20.4.2023 kello 16 Sotkamon kirjastossa viime vuoden lopulla ilmestyneistä kirjoistaan. Patrosen uusin kirja on pakinakokoelma ja nimeltään Pro Patronen. Kirjassa näkyy vuosien tuoma viisaus – on kyseessä sitten nopeusvalvontakamerat, sienien ryöppääminen tai muut elämän pienet kummallisuudet.

Jukka Takalon uutuus Twiittijokisarja, joka on alun perin twiitteinä julkaistu omaelämäkertateos. Popparina ja muun muassa Kainuusta nousevista Vaarojen lauluista tutun Takalon kirjaa on verrattu muun muassa Pentti Saaarikosken tapaan ilmaistut isot asiat.

Veikko Ahvenaisen konserttiin saa lippuja ovelta tuntia ennen esitystä hintaan 15 €. Matti Patrosen ja Jukka Takalon keikalle lipun hinta on 10 €. Lippuja voi ostaa ennakkoon Sotkamon kunnan infosta, joka on avoinna arkisin klo 9-11 ja 12-15. Lippuja saa myös ovelta tuntia ennen esitystä.

Lisätietoja:
Sotkamon kulttuurituottaja
Marko Karvonen
marko.karvonen@sotkamo.fi
P. +358 44 089 5033