Kuvituskuva joulukorttikeräykseen.

Joulupostia ikäihmisille -kampanja kutsuu kaikki Sotkamon asukkaat lähettämään joulukortteja ikääntyneille

Kaikkien aikojen iloisin joulukampanja alkaa nyt! Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 16.11.–11.12.2020 yhtä aikaa yli sadalla paikkakunnalla! Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Myös Sotkamossa joulukortit jaetaan kotihoidon ja hoivakotien asiakkaille.

– Lähettämällä joulukortin voi tuottaa yksinäiselle ikäihmiselle tunteen siitä, että häntä on ajateltu. Kortilla voi koskettaa ja tuottaa iloa lähimmäiselle, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen pitää joulukorttikeräystä ikäihmisille merkityksellisenä eleenä aikana, jolloin emme välttämättä voi viettää joulua ja tavata lähimmäisiä normaaliin tapaan.

– Jokainen meistä voi tehdä lähimmäisille hyviä tekoja ja tuoda joulumieltä, mutta tässä kampanjassa aktivoidutaan jakamaan hyvää myös niille ihmisille, joilla ei läheisiä välttämättä ole. Pyritään yhdessä siihen, että jokainen sotkamolainen kotihoidon asiakas ja hoivakodissa asuva ikäihminen saisi oman joulutervehdyksensä pöydälleen.

– Joulukortti tervehdyksellä voit ilahduttaa, lämmintä joulumieltä ei koskaan ole liikaa, kotihoidon palvelupäällikkö Pirkko Hyvönen kannustaa.

Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kampanjaan osallistuminen on helppoa ja hauskaa! Kampanjaan voi osallistua
1) tekemällä joulukortin ja
2) toimittamalla sen keräyspisteeseen 16.11.–11.12.2020

Tee joulukortti näin:
– Kirjoita korttiin hyvän joulun toivotukset.
– Merkitse saajan kohdalle ”Sinulle” ja lähettäjän kohdalle oma nimesi ja Siskot ja Simot.
– Pudota kortti sellaisenaan lähimpään keräyslaatikkoon. Ethän sulje korttia kirjekuoreen.

Sotkamossa kortteja voi tehdä myös joulukorttipajassa. Sotkamon kansalaisopiston kaikille avoin joulukorttipaja järjestetään 27.11.2020 klo 12-15 Säätiönkulman käsityöluokassa (Keskuskatu 12, 88600 Sotkamo).

Sotkamon keräyspisteet:

 • Kirjasto
  Markkinatie 1, 88600 Sotkamo
 • Turinatupa
  Akkoniementie 9, 88600 Sotkamo
 • Virastotalon vaihde
  Markkinatie 1, 88600 Sotkamo
 • Hyvän Mielen Kulma
  Kainuuntie 17 A 1, 88600 Sotkamo

Sotkamossa voi myös postittaa kortteja (os. Virastotalo/Joulukorttikeräys, Markkinatie 1, 88600 Sotkamo). Postita kortti kirjekuoressa. Yhdessä kuoressa voi postittaa useampia kortteja. Muista postimerkki.

Kaikki joulukorttien keräyspisteet ja postitusosoitteet löytyvät kampanjan verkkosivuilta: www.siskotjasimot.fi/joulupostia

Kampanjan verkkosivut: www.siskotjasimot.fi/joulupostia

Seuraa kampanjaa somessa: #kosketakortilla #joulupostia

Lisätiedot:
Sotkamon kunta, kehittämissuunnittelija Heidi Hanhela, heidi.hanhela@sotkamo.fi, 0447502434
Siskot ja Simot ry, toiminnanjohtaja Eero Väisänen eero.vaisanen@siskotjasimot.fi, 0505453145
Siskot ja Simot ry, kampanjakoordinaattori Sari Turpeinen sari.turpeinen@siskotjasimot.fi, 0505445266