Kuvituskuva.

Joulupostia ikäihmisille -kampanja kutsuu Sotkamon kunnan asukkaat lähettämään joulukortteja ikääntyneille

Joulun rakastetuin korttikampanja alkaa nyt! Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää yhteistyökumppaneineen kymmenennen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 14.11.–5.12.2022. Joulukorttikeräykseen on ilmoittautunut ennätykselliset 133 paikkakuntaa. Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Sotkamossa joulukortteja kerätään Sotkamon kunnanvirastolla, kirjastolla, Asema 13:lla, Vuokatin nuorisotalolla, Hyvän mielen kulmassa ja Turinatuvalla.

– Tänä vuonna ikäihmisiä ilahduttamassa on mukana ennätysmäärä paikkakuntia. On hienoa, että koskettaminen kortilla herättää vastakaikua eri puolilla Suomea. Uskomme myös korttien tekijöiden osallistuvan innokkaasti kampanjaan, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Sotkamon kunnan hyvinvointikoordinaattori Kukka-Maaria Pyykönen kannustaa kuntalaisia mukaan joulukorttikampanjaan:
– Sotkamon kunta on osallistunut aikaisempinakin vuosina Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan. Runsas korttimäärä kertoo sotkamolaisten halusta ja tahdosta toimia yhteisten asioiden puolesta ja siitä, että ikäihmisten hyvinvointi on meille tärkeää. Jaetaan tänäkin vuonna ikäihmisille hyvää joulumieltä ilahduttamalla heitä huikealla määrällä joulukortteja ja luulenpa, että se on tekijälleenkin antoisaa.

Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto ja Kansalaisareena.

Kampanjaan osallistuminen on helppoa ja hauskaa

Kampanjaan voi osallistua tekemällä joulukortin ja toimittamalla sen keräyspisteeseen 14.11.–5.12. Kirjoita korttiin hyvän joulun toivotukset. Merkitse saajan kohdalle ”Sinulle” ja lähettäjän kohdalle oma nimesi ja Siskot ja Simot. Pudota kortti sellaisenaan lähimpään keräyslaatikkoon. Ethän sulje korttia kirjekuoreen.

Sotkamossa kortteja voidaan tehdä myös joulukorttipajoissa. Joulukorttipaja järjestetään Sotkamon 375 -juhlavuoden Lastenpäivä -tapahtumassa lukiolla lauantaina 26.11. klo 10-14.

Sotkamon keräyspisteet

Sotkamon kunnanvirasto
Markkinatie 1, Sotkamo

Sotkamon kirjasto
Markkinatie 1, Sotkamo

Nuorisotalo Asema 13
Keskuskatu 13, Sotkamo

Vuokatin nuorisotalo
Kuikkalammentie 1, Vuokatti

Hyvän Mielen Kulma
Kainuuntie 17 A 1, Sotkamo

Turinatupa
Akkoniementie 9, Sotkamo

Kampanjan verkkosivut: siskotjasimot.fi/joulupostia

Seuraa kampanjaa somessa: #kosketakortilla #joulupostia #berörmedkort #julpost

Lisätiedot:
Sotkamon kunta, viestintäasiantuntija Heidi Hanhela heidi.hanhela@sotkamo.fi / 044 750 2434
Siskot ja Simot ry, toiminnanjohtaja Eero Väisänen eero.vaisanen@siskotjasimot.fi / 050 545 3145
Siskot ja Simot ry, kampanjakoordinaattori Sari Simonen joulupostia@siskotjasimot.fi / 041 312 1979