Kainuun kirjamessut Sotkamossa marraskuussa

Kainuun järjestyksessään toiset kirjamessut järjestetään Sotkamossa Vuokatti Areenalla lauantaina ja sunnuntaina, marraskuun 12. ja 13. päivä tänä vuonna. Perjantaina 11.11.2022 järjestetään kirjamessujen etkot kirjojen, elokuvien ja kohtaamisten merkeissä. Edelliset kirjamessut järjestettiin viime vuoden marraskuussa Kuhmossa, josta kiertävä järjestelyvastuu siirtyy nyt siis Sotkamoon.

Kainuun kirjamessuilla Sotkamossa nostetaan esille vahvasti kainuulaista kirjallisuutta ja kainuulaisia kirjailijoita. Lisäksi tuodaan Kainuuseen kansallisesti tunnettuja kirjailijoita niin livenä kuin myös etäyhteyksien kautta. Kirjamessujen ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan syksyllä, mutta messuille varmistuneista vieraista tiedotetaan pitkin vuotta.

Kainuun kirjamessut 2022 on osa Sotkamon juhlavuotta, kun pitäjän perustamisesta tulee kuluneeksi 375 vuotta. Juhlavuosi huomioidaan Sotkamon kulttuuri- ja muissa tapahtumissa läpi vuoden.

Kainuun kirjamessut on vuosittain järjestettävä kirjallisuusalan tapahtuma, jonka järjestelyvastuu kiertää Kainuun eri kunnissa. Idea sai alkunsa kirjailija Risto Kormilaisen aloitteesta vuonna 2021.