Kajave tiedottaa: Lumikuormasta johtuneet viat on saatu korjattua – ilmoita johtojen päälle kaatuneista puista

Kainuun alueella sähkölinjoille kertyneen lumikuorman ja linjoille kaatuneiden puiden aiheuttamat sähkönjakeluhäiriöt on pääosin saatu korjattua. Alla ohjeet sähköjohdoille kallistuneiden puiden ja alas painuneiden johtojen ilmoittamisesta Kajavelle.

Keskiviikkona alkanut sään vaihtelu, lauhtuminen ja kovat tuulet aiheuttivat ongelmia sähkönjakeluun Kainuussa. Hetkellinen häiriö Pyhännällä ja Siikalatvan Kestilän alueella vei
sähköt enimmillään 3 300 asiakkaalta neljän minuutin ajaksi.  Häiriöt on nyt saatu korjattua.

– Töitä on tehty läpi vuorokauden, jotta sähköt saatiin palautettua asiakkaille, kertoo käytönjohtaja Marko Manninen Kajavelta.

Sää lauhtui ja sulatti lunta johdoilta vain alavilla mailla, muualla lumikuormaa kertyy edelleen sähköjohdoille. Lumikuorma voi aiheuttaa vikoja vielä lähivuorokausien aikana, ja niiden korjaukseen on varauduttu. Kuurapartiointi ja lumen kopistelu johdoilta jatkuu tänään ja ensi viikolla.

Helikopteri paikantaa mahdollisia vikapaikkoja ja sahaushelikopteri avustaa sähkölinjoille taipuneiden puiden raivauksessa.

Ilmoita johtojen päälle kaatuneista puita

Jos huomaat sähköjohdoille kallistuneita puita tai alas painuneita johtoja, pyydämme, että ilmoitat havaintosi meille. Hengenvaaran vuoksi lunta eikä kallistuneita puita saa yrittää poistaa omatoimisesti.

Soita Kajaven maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500 (24 h). Odota, että puheluusi vastataan tai se yhdistyy nauhoitettuun häiriöinfoon, jonne voit jättää viestin esimerkiksi kaatuneen puun sijainnista.

Vahingonkorvausilmoituksia voi tehdä verkkosivuillamme 14.1.2022 alkaen.

Osa sähkökatkoista on kestänyt yli 12 tuntia, jolloin asiakkaalle maksetaan ns. vakiokorvaus. Summa hyvitetään asiakkaalle sähkölaskun yhteydessä.

Sähköverkon ajantasaisen tilanteen voi tarkistaa Kajaven sähkökatkokartalta.