Älypuhelin, jossa on avattuna verkkokirjaston valikko. Valikosta löytyy kohta Kirjastokortit.

Kirjasto ottaa käyttöön mobiilikortin ja lainahistorian

Tutustu uusiin ominaisuuksiin!

Kirjasto ottaa käyttöön kaksi toivottua ominaisuutta, mobiilikortin ja lainahistorian. Molemmat uudet ominaisuudet löytyvät verkkokirjastosta. Tarvitset verkkokirjastoon kirjautumiseen kirjastokortin numeron ja PIN-koodin.

Saat mobiilikortin käyttöösi, kun kirjaudut älypuhelimella verkkokirjastoon ja valitset valikosta kohdan Kirjastokortit. Kirjasto hyväksyy ainoastaan verkkokirjastosta löytyvän mobiilikortin. Mobiilikortilla voi lainata kirjaston asiakaspalvelupisteissä. Mobiilikortti ei vielä toistaiseksi toimi automaateilla.

Lainahistorian saa aktivoitua verkkokirjaston valikosta Omat tiedot. Otsikon Kirjaston ylläpitämät henkilötiedot alta löytyy kohta Lainahistorian säilytys. Valitse ”Aina”. Lainahistoria alkaa kertyä aktivointipäivästä eteenpäin. Pääset tarkastelemaan lainahistoriaa valikon kohdasta Lainahistoria. Historia on henkilökohtainen ja vain sinä voit nähdä sen verkkokirjastossa. Lainahistoriasta ei voi poistaa yksittäisiä teoksia, mutta voit lopettaa historian tallennuksen ottamalla asetuksen pois päältä Omat tiedot -sivulla. Tällöin koko siihen asti tallennettu lainahistoria poistetaan, eikä sitä voi enää palauttaa.

Kirjaston henkilökunta opastaa uusien ominaisuuksien käyttöönotossa.

Verkkokirjaston valikko mobiilinäkymässä. Kirjastokortit-kohta korostettuna.

Kirjaston ylläpitämät henkilötiedot verkkokirjaston kautta tarkasteltuna. Lainahistorian säilytys korostettuna.