Koronavilkku -sovelluksen mobiilinäkymä.

Koronavilkku sovellus Sotkamon kunnan henkilöstön käytössä

Sotkamon kunnassa suhtaudutaan alueelliseen ja valtakunnalliseen koronavirustilanteeseen vakavasti. Tartuntaketjujen löytymistä ja katkeamista helpottava älypuhelinsovellus Koronavilkku on julkaistu tällä viikolla ja nyt Sotkamon kunta suosittelee työntekijöilleen sovelluksen käyttöönottoa työpuhelimissa.

Sotkamon kunnan työntekijät ovat tänään saaneet työnantajalta suosituksen ladata sovellus työpuhelimiin. Kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen kommentoi vahvaa työnantajan suositusta ladata sovellus kuntaorganisaation työntekijöille kollektiivisella vastuulla koronavirusepidemian laajentumisen estämiseksi. ”Tuemme osaltamme alueen toimia torjua koronavirustartuntoja. Katson, että julkisen hallinnon toimijana meidän tulee näyttää kuntalaisille esimerkkiä myös koronavilkun käyttöön otossa. Sen lisäksi että otamme sovelluksen yhteisesti käyttöön kuntaorganisaatiossamme, suosittelemme kuntalaisten tekevän samoin. Toimimme kaikki yhdessä ja omilla toimillamme on valtava merkitys koronaviruksen torjunnassa.”

Koronavilkun avulla vahvistetaan ihmisten omaa toimintaa viruksen leviämisen estämiseksi sekä oman ja läheisten terveyden suojelemiseksi. Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen tuottaman sovelluksen avulla sovelluksen käyttäjä saa tiedon, jos hän on sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Sovelluksen käyttäjä voi ilmoittaa todetusta tartunnastaan sovelluksella nimettömästi. Yksityisyys on vahvasti suojattu koronavilkku –sovelluksessa. Koronavilkku sovelluksesta voi lukea lisää www.koronavilkku.fi –verkkosivuilta.

 

Lisätietoja:
Mika Kilpeläinen
kunnanjohtaja
mika.kilpelainen@sotkamo.fi
044 750 2111