Kuvassa lukee Sotkamossa tapahtuu ja siinä on Sotkamo375-logo ja Sotkamon logo.

Lauantaina 18.6.2022 luvassa musiikkia monessa muodossa ja pesistä

Sotkamon kesä jatkuu nyt lauantaina 18.6.2022 monipuolisen musiikin ja pesäpallon merkeissä. Tarjolla on musiikkia moneen makuun: musiikkia Sapsojärven päältä soitettuna, lastenkonsertti, nuorten bändi torilla sekä tanssia ja trubaduuria. Välillä voi myös katsoa pesäpalloa.

Päivän ohjelma lauantaina 18.6.2022 on seuraava

Klo 12:00 The Southgates, Sotkamon tori, Vapaa pääsy

Klo 13:00 Soiva siili – Hannun eläinlapset: Kuvalauluja ja laulukuvia, Sotkamon työväentalo, Vapaa pääsy

Klo 14:30 Jukka Takalon Kajakkiorkesteri, Hiukan ranta, Vapaa pääsy

Klo 16:00 Sotkamon Jymy – Seinäjoen JymyJussit, Marjex-stadion

Klo 19:00 Jukka Takalon Kajakkiorkesteri, Hiukan ranta, Vapaa pääsy

Klo 20:00 Bablo, Hiukan rantaterassi, Vapaa pääsy

Klo 20:00 Anssi Vimpari & Öiset kulkijat ja Susanna Sakko & Onnenpotku, Naapurivaaran Huvikeskus

Sotkamon torilla The Southgates – Kitarapopin uusi aalto tulee Oulusta

The Southgates on nuori oululaisyhtye, joka julkaisee ensimmäisen singlensä When the Lights Did Fade perjantaina 17.6.2022. Yhtye esiintyy heti seuraavana päivänä, lauantaina 18.6.2022 klo 12:00 Sotkamon torilla. The Smiths-coveryhtyeenä aloittaneet lukiolaiset perustivat yhtyeen vuosi sitten, kun omia biisejä alkoi syntyä. Tavoitteekseen yhtye on asettanut rockin ja kitaroiden palauttamisen mainstreamiin.

”Bändimeininki on ihan parasta. Kitarat isolle ja maailman parhaita biisejä, sillä se lähtee”, sanoo yhtyeen laulajakitaristi Eeli Rautio, 17. The Southgates esiintyy kesällä muun muassa QStockissa Oulussa.

The Southgateissa soittavat Eeli Rautio – voc, gtr, Valle Forsman – gtr,  Olli Holmi – bass sekä Aapo Rautio – drums, backing voc.

Soiva Siili esittää lapsille HANNUN ELÄINLAPSET – Kuvalauluja ja laulukuvia

Soiva Siili on suosittu lapsille ja perheille elämyksellisiä konsertteja tekevä duo. Sotkamon työväentalolla esitetään lauantaina 18.6.2022 klo 13 lauluja Hannu Hautalan luontokuviin.

Hannun eläinlapset – kuvalauluja ja laulukuvia on soiva valokuvanäyttely. Mestariluontokuvaaja Hannu Hautalan eläinlapsikuvat on ripustettu suurina kangastulosteina pyörivälle pyykkitelineelle. Soivan Siilin Kyösti ja Markus laulavat kuviin säveltämiään pieniä eläinlauluja, pyörittelevät telinettä ja keräävät valokuvapyykkejä naruilta sitä mukaa kun kuvitettu konsertti etenee. Välillä pysähdytään aivan liikkumattomana paikoilleen, kuin eläimet suojautuessaan vaaroilta, tai kuin luontokuvaaja, joka odottaa sopivaa hetkeä kuvan ottamiselle. Sitten aivan yhtäkkiä Soivan Siilin laulavat pyykkipojat intoutuvatkin villiin hölökyttelyyn ensiaskeleitaan ottavan eläinlapsen tapaan.

Soiva Siili ovat: Kyösti Salmijärvi – laulu, kitara, ukulele ja tinapilli Markus Lampela – laulu, tinapillit, huuliharppu. Esityksen kaikki kuvat ovat Hannu Hautalan ottamia. Hannu on myös mukana kertojan äänenä. Esityksen kesto on 30 minuuttia. Teoksen ensiesitys oli Kuusamossa, Käylän koululla 6.9.2021. Esityksen valmistamiseen  on saatu tukea Taiteen edistämiskeskukselta.

Jukka Takalon Kajakkiorkesteri soittaa kaksi keikkaa veneistä – Hiukassa

Jukka Takalon Kajakkiorkesteri on soittanut luonnon omassa oopperatalossa, vetten päällä konsertteja jo vuodesta 2017 alkaen. Tarina alkoi Hossan Värikallioilla, jossa Jukka Takalo oli melomassa. Esi-isien äänet sanoivat, että näiden maisemien ja vesireittien tarinat pitää saattaa laulujen muotoon.Vaarojen laulut -albumi syntyi ja Kajakkiorkesteri perustettiin esittämään näitä lauluja. Laulujen synty siis sijoittuu Kainuun vaaroille. Jatkoa on tulossa Jokivarren laulujen muodossa.

Esitys on sekoitus puoliakustista performanssia ja luonnon ääniä, jotka luovat ainutlaatuisen konserttielämyksen. Yleisö voi tulla samalla retkelle luontoon ja pitää piknik-hetken. Vesi kantaa musiikkia ja ranta heijastelee ääntä.

Kajakkiorkesteri ovat: Jukka Takalo, vocals, acoustic guitar, Onni Björnholm – trombone, Eeli Rautio – bass, Valle Forsman – guitar, Kyösti Salmijärvi – backing vocals, Markus Lampela – flutes, backing vocals.

Esitykset ovat kello 14:30 ja 19:00.

Bablo uudella Hiukan terassilla

Kansa tuntee Bablon äänen, suomalaisen iskelmä- ja rocklaulajan. Bablon laulajanura sai alkunsa syksyllä 1990 Helsingissä, missä Vexi Salmi kuuli sattumalta hänen lauleskelevan aamuyöllä Café Metropolin portailla bluesia itseään kitaralla säestäen. Salmi kuunteli nuorta laulajaa ihmeissään ja miehet sopivat tapaamisen, jonka tuloksena Bablo levytti pari singleä.

Babloa saamme kuulla kello 20:00 Hiukan uudella terassilla.

Päivän päätteeksi tanssit Napiksella

Anssi Vimpari & Öiset Kulkijat on vuonna 2005 perustettu, 5 hengen kokoonpano, jonka ohjelmisto koostuu iskelmä, rautalanka ja rock musiikista. Orkesteri on tehnyt keikkaa niin yksityistilaisuuksissa, tanssilavoilla, ravintoloissa, rock-klubeilla kuin yökerhoissakin. Bändi on toiminut lämppäribändinä useille maan eturivin artisteille kuten, Yölintu, Agents, Tuure Kilpeläinen, Jari Sillanpää, Juha Tapio jne. Kokoonpano Anssi Vimpari, laulu, koskettimet, kitara Ville Farin, kitarat Esa Kuoppamaa, kitarat Timo Pyykkönen, basso Kimmo Juutinen, rummut

Susanna Sakko aloitti keikkailun vuonna 1993. Alussa hän soitti Onnenpotku-yhtyeessä koskettimia ja lauloi ja keskittyy nyt laulamiseen. Jukka Keränen (rummut) ja Jarmo Lauronen (kitara) ovat olleet matkassa alusta asti. Petri Hyrkäs (basso) tuli mukaan vuonna 1995 ja Jarmo Mäkinen (koskettimet) liittyi joukkoon 2000-luvun alussa.