Reflektor Sotkamo Presents -festivaali Sotkamon Hiukassa 12.-15.10.2023

Reflektor Sotkamo Presents on pääsymaksuton ja kaikille avoin audiovisuaalisen taiteen festivaali. Torstaista sunnuntaihin 12.-15.10.2023 Hiukan ranta- ja harjualueelle levittäytyvässä tapahtumassa on esillä valo-, video- ja äänitaidetta. Reflektor on avoinna ja vapaasti kuljettavissa joka ilta kello 18-22.

Reflektor Sotkamo Presents

Reflektor Sotkamo Presents on audiovisuaalisen Reflektor-festivaalin satelliittitapahtuma, joka tuo korkealaatuista kotimaista valo-, video-, ja äänitaidetta neljän päivän ajaksi Sotkamoon. Taiteilijat Ainu Palmu, Antti Puumalainen, Jukka Laukkanen sekä Sun Effects tarjoilevat uniikkeja taide-elämyksiä Sotkamon hämärissä syysilloissa.

Yllätykselliset ja ajatuksia herättävät teokset muuntavat Hiukan hiekkarinteiden ympäristön unenomaiseksi elämykseksi. Valotaideteosten lisäksi mukana on Antti Puumalaisen ääni-installaatio Minä olen kivi, minä olen puu. Tarunomaisessa teoksessa metsän kivet ja puut saavat äänen ja identiteetin. Teokset sijoittuvat Hiukan luontopolun varrelle ja yhtä lukuun ottamatta teokset ovat täysin saavutettavia. Antti Puumalaisen teokselle johtaa jyrkkä mäki, jossa pyörätuolille tarvitaan avustaja.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton!

Reflektor-tapahtuman avajaisiltana to 12.10.2023 Hiukassa on Kainuun liiton ja Kainuun kuntien yhdessä ideoima ja organisoima Kainuun Kulttuuripiste, jossa on saatavilla tietoa Kainuun kulttuurista. Pisteessä jaetaan lisäksi nopeimmille heijastimia, pyörävaloja sekä heijastinvaljaita yhteistyössä Sotkamon liikenneturvallisuusryhmän ja liikenneturvan kanssa.

Reflektor Sotkamo Presents: Ainu Palmu, Antti Puumalainen, Jukka Laukkanen, Sun Effects
Hiukan ympäristö, Tervatie 3, 88600 Sotkamo
Avoinna 12.–15.10.2023 klo. 18–22.

Lisätietoja:

Sotkamon kulttuurituottaja Marko Karvonen
marko.karvonen@sotkamo.fi
+358 44 089 5033