Sotkamon kunnan hallinnoimien urheilukenttien ja koulujen piha-areenoiden käyttö poikkeusaikana

Valtioneuvoston ohjeet ja säännöt vaikuttavat myös kunnan liikuntapaikkojen käyttöön. Rajoitustoimenpiteiden vuoksi kaikkien urheilukenttien ja koulujen piha-areenoiden käyttö ohjautuu varausjärjestelmän kautta. Näin voidaan ennaltaehkäistä liian suurien väkijoukkojen kerääntyminen kentille ja välttää koronaviruksen leviäminen.

Kuka tahansa voi varata urheilukentän tai koulujen piha-areenan käyttöönsä liikuntapaikkojen varausjärjestelmästä. Seurat ja järjestöt sekä yksityiset henkilöt toimivat seuraavan ohjeistuksen mukaisesti:

1) Kaikki kentän käyttäjät varaavat kentän käyttöönsä ennakkoon Varauskalenterista.
2) Kentällä saa olla enintään 4 henkilöä yhtäaikaisesti suojaetäisyyksiä noudattaen. Tämä koskee kaikkia kentällä olevia henkilöitä, ei vain harjoittelijoita.
3) Kenttien käytön yhteydessä huomioithan, että hygieniasyistä pidämme pukuhuoneet ja WC-tilat suljettuina.

Kenttien vakiovuorot ovat myönnetty kaudelle 2020. Vakiovuoroja eivät näy vielä varauskalenterissa, koska seurojen toiminta ei ole alkanut eikä seuroilla ole vielä tietoa aloitusmahdollisuudesta. Vuoroja on mahdollista myöntää yksityishenkilöille ennen kuin vakiovuorot alkavat kentillä. Tästä johtuen vahvistetut vuorot voidaan perua, mikäli vakiovuorot alkavat kentillä.

Tarkastamme käytäntöjämme, kun valtioneuvosto linjaa 13.5. jälkeisen ajan rajoituksista.

Lisätietoja:
Hannu Järvinen
esimies, puisto- ja liikunta-alueet
0447502042
hannu.jarvinen@sotkamo.fi