Sotkamon kunta tiedottaa 7.1.2018 kello 12

Sotkamon kunnan alueella on kello 11.30 sähköttömiä liittymiä 11. Kunta on käynyt läpi pitkään sähköttä olleita asuttuja liittymiä ja tarkastanut kuntalaisten tilannetta.

 

Tämän hetkisen Loisteen ennusteen mukaan Sotkamossa ei ole alueita jotka jäisivät sähköttömiksi klo 21 jälkeen. Alueelle voi jäädä yksittäisiä sähköttömiä liittymiä pienjännitevikojen vuoksi.

Sääennustuksen mukaan tänään on tulossa vielä pienehkö lumisaderintama, mutta se ei pitäisi aiheuttaa uusia vikoja. Sade on muuttunut pakkaslumeksi, mikä ei märän lumen tavoin tartu puihin ja sähköjohtoihin. Maastossa liikkuminen on edelleen vaarallista, koska puita katkeilee ja niiden latvuksia tippuu maahan.

Kuntalaisia pyydetään ilmoittamaan sähköjohdoille kallistuneista puista tai alhaalla olevista johdoista Loisteen maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500 (24 h).

Korostamme edelleen, ettei lunta eikä kallistuneita puita saa yrittää poistaa omatoimisesti hengenvaaran vuoksi. Työturvallisuuden vuoksi muistutamme myös, että sivullisten tulee pysyä vähintään 90 metrin päässä urakointikalustosta.

 

Sotkamon kunta