Kuvituskuva Sotkamon covid-19-tiedote.

Vuokatissa harjoittelevasta urheilujoukkueesta löytynyt yksi koronatartunta

Vuokatissa harjoittelevalla urheilijalla on todettu koronavirustartunta 18.11. Kaikki samassa joukkueessa olleet urheilijat on testattu. Testitulokset ovat negatiivisia. Kainuun sote katsoo joukkueen ulkopuolisten tartuntariskin olevan vähäinen.

Joukkue, jossa positiivinen koronavirustartunta on todettu, on testattu ja määrätty karanteeniin. Kaikki testitulokset altistuneiden osalta ovat olleet negatiivisia. Tartunnan lähteeseen liittyvä selvitystyö on käynnissä Kainuun sotessa. Maahantuloa edellyttävissä koronatesteissä kaikki oli ilmoitettu negatiivisiksi. Joukkue on ollut ns. urheilukuplassa maahantulonsa jälkeen, jonka vuoksi joukkueen ulkopuolisten tartuntojen riski on vähäinen.

Kunnanjohtaja Kilpeläinen katsoo ns. urheilukuplan rajaavan tartuntariskiä merkittävästi.

– Urheilukuplassa harjoittelevien joukkueiden ulkopuoliset kontaktit ovat erittäin pienet, ellei olemattomat. Sen sijaan urheilukuplan ulkopuolella, meidän normaalissa kanssakäymisessä, on meidän jokaisen syytä muistaa kaikki tartuntariskiä vähentävät toimenpiteet. Esimerkiksi erilaiset kokoontumiset ja turvavälien huomiotta jättäminen voivat olla riski saada koronatartunta tai jokin muu tauti. Tämä on syytä huomioida oman joulun ajan suunnittelussakin.

Sotkamon kunta seuraa koronatilannetta reaaliajassa tiiviissä yhteistyössä Kainuun soten kanssa. Kuntalaisille tiedotetaan tarvittaessa kunnan verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa sekä paikallislehdessä.

Lisätietoja:
Mika Kilpeläinen
kunnanjohtaja
mika.kilpelainen@sotkamo.fi
044 750 2111