Kuvituskuva Sotkamon covid-19-tiedote.

Vuokattiin saapuneessa urheilujoukkueessa todettu korona-tartuntoja

Vuokattiin 7.11.2020 saapuneella urheilujoukkueella on todettu seitsemän positiivista koronatestitulosta 11.11.2020. Kaikki testatut ovat olleet oireettomia. Joukkue on ollut ns. urheilukuplassaan maahantulon jälkeen, joten joukkueen ulkopuolisten tartuntojen riski on vähäinen.

Nyt maahan tulleet urheilijat ovat kotoisin Ukrainasta, samoin kuin 1.11.2020 saapunut joukkue, jossa todettiin 4 positiivista koronatestitulosta. Ennen maahantuloaan molempien ryhmien urheilijat ovat käyneet kotimaassaan koronatesteissä ja niiden on ilmoitettu olleen negatiivisa. Kainuun sote on määrännyt joukkueet 14 vrk:n karanteeniin ja koronatartunnan saaneet henkilöt lisäksi 7 vrk:n eristykseen. Joukkueet ovat olleet maahantulon jälkeen omassa urheilukuplassaan, jonka vuoksi Kainuun sote katsoo ulkopuolisten tartuntariskin olevan vähäinen. Kainuun sote yhteistyössä Vuokatin urheiluopiston kanssa on päättänyt keskeyttää välittömästi ukrainalaisten urheilijoiden saapumisen Vuokattiin.

Kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen kiittelee Kainuun sotea ja Vuokatin urheiluopistoa ripeistä toimista tartuntojen rajaamiseksi.

– Harjoitteluolosuhteet Sotkamossa houkuttelevat myös kansainvälisiä urheilijoita. Kotimaassa tehdyt testaamis- ja rajoittamistoimenpiteet turvaavat niin sotkamolaisten kuin alueelle saapuvien hyvinvointia. Nämä toimenpiteet tukevat myös koronaviruksen torjuntatyötä. Toimivan matkailukuplan rakentamiseksi tarvitaan oikeita ja sovittuja toimia, joihin sitoudutaan myös matkailijoitten lähtömaassa.

Kunnanjohtaja muistuttaa kuntalaisia ja alueen toimijoita suhtautumaan koronavirukseen ja tartuntojen ehkäisyyn vakavasti. On tärkeää, että jokainen huolehtii ohjeiden noudattamisesta kaikissa tilanteissa. Siitä huolimatta ja samaan aikaan meidän on kyettävä turvaamaan yhteiskunnan perustoiminnot ja mahdollistettava myös elinkeinoelämän toiminta.

Sotkamon kunnassa alueellista koronatilannetta seurataan reaaliajassa tiiviissä yhteistyössä Kainuun soten kanssa. Kuntalaisille tiedotetaan tarvittaessa kunnan verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa sekä paikallislehdessä.

Lisätietoja:
Mika Kilpeläinen
kunnanjohtaja
mika.kilpelainen@sotkamo.fi
044 750 2111