Mitä minulle?

Maakunnallinen Nuorisovaltuusto

Kainuussa toimii maakunnallinen nuorisovaltuusto, jossa on kaksi jäsentä kustakin Kainuun kunnasta sekä kaksi Kajaanin ammattikorkeakoulusta ja kaksi Kainuun ammattiopistosta.
Maakunnallinen nuorisovaltuusto aloitti kauden 2017-2018 uudella kokoonpanollaan tutustumalla toisiinsa vapaamuotoisessa tapaamisessa ja osallistumalla samalla nuorille suunnattujen palvelujen arviointitilaisuuteen 9.1.2018 Kajaanissa. Sotkamon edustajina Kainuun maakunnallisessa nuorisovaltuustossa ovat Tia-Maria Tikkanen (lukio) ja Anna Tervo (Tenetti).

Tilkkutäkkitoiminta

Tilkkutäkki koostuu 14-18 vuotiaista vapaaehtoisista nuorista, jotka ovat meidän nuoriso-ohjaajien mukana järjestämässä toimintaa muille lapsille ja nuorille. Tilkkutäkki koulutuksia järjestetään kerran vuodessa, johon kutsumme toiminnasta kiinnostuneita nuoria. Tällä hetkellä ryhmässä toimii 18 nuorta. Tilkkutäkkiryhmän kesken järjestämme myös illanviettoja, käymme keilaamassa, suunnittelemme yhdessä tulevia tapahtumia ja paljon muuta.
Ryhmässä sinulla on mahdollisuus saada upeita kokemuksia, päästä vaikuttamaan nuorille järjestettävään toimintaan sekä saada arvokasta kokemusta ohjaamisesta.

Pitkät välitunnit

Nuoriso-ohjaajat tavoitat myös pitkien välituntien aikana Salmelan, Leivolan, Vuokatin, Naapurinvaaran, Pohjavaaran ja Tenetin kouluilta.

Läksyparkki

Läksyparkkitoimintaa järjestetään Asema 13 ja Vuokatin nuorisotiloilla. Vapaaehtoisuuteen perustuvassa läksyparkissa tehdään ohjatusti läksyt, ohjaajien avustaessa. Läksyparkkiin voi tuoda oman välipalan mukaan.