Mitä minulle?

Tilkkutäkki-toiminta

Tilkkutäkki koostuu 14-18 vuotiaista vapaaehtoisista nuorista, jotka ovat  nuoriso-ohjaajien mukana järjestämässä toimintaa muille lapsille ja nuorille. Tilkkutäkki-koulutuksia järjestetään kerran vuodessa, johon kutsumme toiminnasta kiinnostuneita nuoria. Tällä hetkellä ryhmässä toimii 18 nuorta. Tilkkutäkkiryhmän kesken järjestämme myös illanviettoja, käymme keilaamassa, suunnittelemme yhdessä tulevia tapahtumia ja paljon muuta.

Ryhmässä sinulla on mahdollisuus saada upeita kokemuksia, päästä vaikuttamaan nuorille järjestettävään toimintaan sekä saada arvokasta kokemusta ohjaamisesta.

Avartti-toiminta

Avartti on 14–24-vuotiaiden kansainvälinen harrastusohjelma. Maailmalla se tunnetaan nimellä ”The International Award for Young People”. Vuosittain ohjelmaan osallistuu 1,4 miljoona nuorta yli 130 maassa. Ohjelma aloitettiin Isossa-Britanniassa vuonna 1956 ja se perustuu saksalaisen, tohtori Kurt Hahnin kehittämään elämyspedagogiikkaan. Suomessa Avartti aloitettiin vuonna 1999.

Avartissa on kolme tasoa:
pronssi, 14 vuotta täyttäneille, kesto vähintään 6 kk
hopea, 15 vuotta täyttäneille, kesto vähintään 6 kk
kulta, 16 vuotta täyttäneille, kesto vähintään 12 kk

Kullakin tasolla osallistut yhteen harrastustoimintaan palvelussa, taidossa, liikunnassa ja seikkailuretkessä. Avartissa otetaan huomioon henkilökohtaiset tietosi ja taitosi. Ohjelmassa valitset yhden harrastuksen palvelussa, taidossa ja liikunnassa. Suoritat myös yhdessä ryhmäsi kanssa seikkailun. Lisäksi kultatasolla osallistut yleishyödylliseen projektiin.

Sotkamon nuorisotoimessa Avartti-toiminta alkoi vuonna 2003. Nykyään Avartti-toiminta on vakiintunut osa Sotkamon nuorisotyötä. Avartin suorittaneita nuoria palkitaan vuosittain erillisessä juhlatilaisuudessa.