Kerhotoiminta

Salmelan koulun kerhot, syksy 2022

Syksyllä 2022 koulussamme toimii koulun omia tiettynä ajanjaksona pidettäviä kerhoja sekä Harrastamisen Suomen mallin mukaisia läpi lukuvuoden kestäviä kerhoja. Kaikki kerhot ovat maksuttomia.

 

Koulun omat kerhot

Koulun omissa kerhoissa kerhojen vetäjät tiedottavat ilmoittautumisista ja mahdollisista muutoksista erikseen.

Musiikki, Salmelan Sävel (Heli Rautiainen)

 • Koulun kaikille oppilaille suunnattu musiikkikerho, jonka tarkoitus on kehittää oppilaan musiikillisia taitoja kuorolaulun ja soiton avulla.
 • maanantaisin klo 14.15-15 MU-luokka (puuSalmela)
 • alkaa ma 5.9.

Kakkosten oma kerho (Enni Huotari & Satu Ripatti)

 • 2. luokan oppilaille suunnatun kerhon tavoitteena ryhmäytyminen tulevaa varten, tunne- ja vuorovaikutustaitojen, kädentaitojen ja liikuntataitojen harjoittelu
 • torstaisin klo 13-14 luokka 220
 • alkaa to 1.9.

Venäjän kulttuuri, historia ja kieli (Sofia Fedorova)

 • Venäjänkielisille oppilaille tarkoitettu kerho, jonka tavoitteena on kehittää venäjän kulttuuri- ja kielitaitoa, aktivoida kielenkäyttöä, parantaa lukukykyä ja puheen ymmärtämistä.
 • alkaa syksyllä 2022

Näytelmä- ja ilmaisutaitokerho (Riikka Huotari & Outi Vihanto)

 • kehitetään sanallista ja sanatonta ilmaisua, rohkaistaan heittäytymään ja ideoimaan sekä harjoitellaan improvisaation taitoja
 • torstaisin klo 14-15 luokka 214
 • alkaa to 22.9.

 

Harrastamisen Suomen mallin kerhot

Sotkamon kunta on mukana Harrastamisen Suomen mallissa lukuvuonna 2022–2023.

Suomen mallin tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia. Tarkoituksena on tarjota jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuus aidosti mieluisaan ja maksuttomaan harrastukseen koulupäivän yhteydessä tai välittömästi koulupäivän jälkeen. Harrastamisen Suomen malli perustuu lapsilähtöisyyteen: harrastusten tulee olla lasten itsensä toivomia ja heille parhaiten sopivaan aikaan. Järjestettävät harrastukset perustuvat valtakunnalliseen koululaiskyselyyn, jossa kysyttiin lasten ja nuorten mieluisia harrastustoiveita. Kainuussa suosituimpia harrastuksia olivat muun muassa kuvataide, lumilautailu ja laskettelu, ruoan valmistus, kuntosali, sekä metsästys.

Lisää Suomen mallista ja koululaiskyselyn tuloksista voit lukea osoitteesta https://minedu.fi/suomen-malli

Harrastukset alkavat syyskuussa viikolla 36 ja päättyvät toukokuussa viikolla 20. Harrastukset ovat tauolla oppilaiden loma-aikoina. Toiminta tapahtuu koulupäivien yhteydessä tai heti sen jälkeen koulujen tiloissa tai niiden välittömässä läheisyydessä. Harrastukset ovat osallistujille maksuttomia ja osallistujat ovat vakuutettu tapaturmavakuutuksella toiminnan aikana. Osaan kerhoista on tarjota paikkoja rajallinen määrä, joten ilmoittaudu nopeasti. Ilmoittautuminen kerhoihin päättyy keskiviikkona 31.8.2022.

Kerhoihin ilmoittautuminen ja kerhojen kuvaus löytyy linkistä: https://link.webropolsurveys.com/S/D0C330C28D38595C

Jälki-ilmoittautumiset ja kerhoa koskevat kyselyt:

Juhani Määttä

Koulukoordinaattori

p. 0447502498

juhani.maatta@sotkamo.fi