Kotitiedote 2019-2020

Kotitiedotteesta löydät koulun arkea koskevia aisoita. Tiedotetta täydennetään, kun esimerkiksi lopulliset uimaopetuksen päivät ovat selvinneet.

Poissaolot

Oppilaiden poissaolon syy on aina ilmoitettava opettajalle. Mikäli syy on muu kuin sairaus, on poissaoloon pyydettävä kirjallinen lupa etukäteen.

Opettaja voi myöntää kolmen päivän poissaolon ja sitä pidemmän rehtori. Ylimääräisen loman aikana opetuksesta vastaa huoltaja.

Pyöräilykypärä

Ensimmäisen luokan oppilaat ovat saaneet vuosittain lahjoituksena polkupyöräkypärän. Kouluaikana kypärän käyttö on pakollista. Vanhempien kanssa yhteisellä päätöksellä on sovittu, että myös koulumatkoilla käytetään kypärää.

Hammashoito

Oppilaidemme hammashoitopäivä on torstai. Opettajat ohjeistavat oppilaat oikeanlaisiin käytöstapoihin, mutta toivomme myös kodeissa keskusteltavan asiasta (kyyditys, rauhallinen odotus, poistuminen odotushuoneesta kielletty jne.) Koulukyydillä hammashoitoon lähtevien oppilaiden nimet kuulutetaan koululla sekä heidän nimensä löytyvät ilmoitustaululta.

Terveydenhoitaja

Terveydenhoitaja Eeva Heikkinen on koululla maanantaisin ja aika usein torstaisin klo 9-15. Häneen voi olla suoraan yhteydessä henkilökunta-sivulta löytyvään puhelinnumeroon sekä Wilman välityksellä.

Liikuntatunnit

Liikuntatunneilla oppilailla tulee olla asianmukaiset ja säähän sopivat liikuntavarusteet (mm. lenkkarit, urheiluvaatteet, sopivat välineet jne.) Sisäpelikengät eivät ole pakolliset, mutta suositeltavat. Suihkussakäynti, kainaloiden ja jalkojen pesu on suotavaa. Liikuntatunnin opettaja ohjaa oppilaat oikeisiin toimintatapoihin.

Uinninopetus

Lukuvuoden viimeiset uinnit:
5. lk 10.3. alkaen neljä viikkoa tiistaisin klo 10-10.45 ja ke 7.4. klo 10-10.45
3. lk 12.3. alkaen kuusi viikkoa torstaisin klo 10-10.45

Liikkuminen linja-autolla. Muistakaa ottaa uima-asusteen ja pyyheen lisäksi pyllynalunen mukaanne. Uimalaseja löytyy myös uimahallilta.

Kirjastoauto

Kirjastoauto vierailee koulullamme joka toinen torstai 5.9. alkaen klo 9-11. Oppilaat käyvät autossa kouluaikana erillisen aikataulutuksen mukaan.

Löytötavarat

Kadonneita vaatteita ja jalkineita kannattaa etsiä koulun käytävillä sijaitsevista löytötavarakoreista. Vaatteiden ja kenkien merkitseminen oppilaan nimellä on ensiarvoisen tärkeää. Säilytämme löytötavaroita rajallisen ajan.

Vanhempien sopimukset

Vuosien ajan koulumme vanhemmat ovat tehneet yhteisiä koko koulua koskevia sopimuksia. Sopimuksen mukaan kaikkien Vuokatin koululaisten tulee käyttää pyöräilykypärää, myös iltaisin. Iltakotiintulosopimuksen mukaan Vuokatin koululaiset ovat koulupäivän iltoina kotona viimeistään klo 20 (poislukien mahdolliset harrastukset).