Kotitiedote 2021-2022

Kotitiedotteesta löydät koulun arkea koskevia asioita. Tiedotetta täydennetään, kun esimerkiksi lopulliset uimaopetuksen päivät ovat selvinneet. Covid-19 tautiin liittyvät asiat tiedotetaan erillisillä tiedotteilla Wilman välityksellä.

Poissaolot

Oppilaiden poissaolon syy on aina ilmoitettava opettajalle. Mikäli syy on muu kuin sairaus, on poissaoloon pyydettävä kirjallinen lupa etukäteen.

Opettaja voi myöntää kolmen päivän poissaolon ja sitä pidemmän koulunjohtaja. Ylimääräisen loman aikana opetuksesta vastaa huoltaja.

Mahdollisista Covid-19 tautiin liittyvistä poissaoloista koteihin lähetetään erillinen tiedote.

Pyöräilykypärä

Ensimmäisen luokan oppilaat ovat saaneet vuosittain lahjoituksena polkupyöräkypärän. Kouluaikana kypärän käyttö on pakollista. Vanhempien kanssa yhteisellä päätöksellä on sovittu, että myös koulumatkoilla käytetään kypärää.

Hammashoito

Oppilaidemme pääasiallinen hammashoitopäivä on torstai. Opettajat ohjeistavat oppilaat oikeanlaisiin käytöstapoihin, mutta toivomme myös kodeissa keskusteltavan asiasta (rauhallinen odotus, poistuminen odotushuoneesta kielletty jne.). Lukuvuonna 2021-2022 yhteistä hammashoidon kyyditystä ei järjestetä ja oppilaiden hammashoidon kyydityksistä vastaavat huoltajat.

Terveydenhoitaja

Terveydenhoitaja Eeva Heikkinen on koululla maanantaisin ja osin myös torstaisin klo 9-15. Häneen voi olla suoraan yhteydessä henkilökunta-sivulta löytyvään puhelinnumeroon sekä Wilman välityksellä.

Liikuntatunnit

Liikuntatunneilla oppilailla tulee olla asianmukaiset ja säähän sopivat liikuntavarusteet (mm. lenkkarit, urheiluvaatteet, sopivat välineet jne.) Sisäpelikengät eivät ole pakolliset, mutta suositeltavat. Suihkussa käynnin, kainaloiden ja jalkojen pesun sekä muun hygienian huolehtimisen ohjeistuksen antaa liikuntatunnin opettaja.

Uinninopetus

Lukuvuoden 2021-2022 uimaopetusajat päivitetään sivuille niiden varmistuttua.

Liikkuminen tapahtuu linja-autolla. Muistakaa ottaa uima-asusteen ja pyyheen lisäksi pyllynalunen mukaanne. Uimalaseja löytyy myös uimahallilta.

Kirjastoauto

Kirjastoauto vierailee koulullamme joka toinen torstai 19.8. alkaen klo 9-11. Oppilaat käyvät autossa kouluaikana erillisen aikataulutuksen ja ohjeistuksen mukaan.

Löytötavarat

Vaatteiden ja kenkien merkitseminen oppilaan nimellä on ensiarvoisen tärkeää. Säilytämme löytötavaroita rajallisen ajan.

Vanhempien sopimukset

Vuosien ajan koulumme vanhemmat ovat tehneet yhteisiä koko koulua koskevia sopimuksia. Sopimuksen mukaan kaikkien Vuokatin koululaisten tulee käyttää pyöräilykypärää, myös iltaisin. Iltakotiintulosopimuksen mukaan Vuokatin koululaiset ovat koulupäivän iltoina kotona viimeistään klo 20 (poislukien mahdolliset harrastukset).