Kotitiedote 2023-2024

Poissaolot

Oppilaiden poissaolon syy on aina ilmoitettava opettajalle. Mikäli syy on muu kuin sairaus, on poissaoloon pyydettävä kirjallinen lupa etukäteen.

Opettaja voi myöntää kolmen päivän poissaolon ja sitä pidemmän koulunjohtaja. Ylimääräisen loman aikana opetuksesta vastaa huoltaja.

Pyöräilykypärä

Ensimmäisen luokan oppilaat ovat saaneet vuosittain lahjoituksena polkupyöräkypärän. Kouluaikana tehtävillä pyörämatkoilla kypärän käyttö on pakollista. Vanhempien kanssa yhteisellä päätöksellä on sovittu, että myös koulumatkoilla käytetään kypärää.

Hammashoito

Oppilaidemme pääasiallinen hammashoitopäivät ilmoitetaan huoltajille hammashoitolasta. Opettajat ohjeistavat oppilaat oikeanlaisiin käytöstapoihin, mutta toivomme myös kodeissa keskusteltavan asiasta (rauhallinen odotus, poistuminen odotushuoneesta kielletty jne.). Lukuvuonna 2023-2024 yhteistä hammashoidon kyyditystä ei järjestetä ja oppilaiden hammashoidon kyydityksistä vastaavat huoltajat. Jos oppilaalla on tarve kyyditykselle, asiasta pitää olla yhteydessä vähintään viikkoa aiemmin kuljetuskoordinaattori Juhani Määttään (Wilma, sp. juhani.maatta@sotkamo.fi)

Terveydenhoitaja

Terveydenhoitaja Anne Orenius on koululla alkuviikosta maanantaisin tai/ja keskiviikkoisin klo 9-15. Wilmalla ja puhelimella hänet tavoittaa maanantaista torstaihin. Häneen voi olla suoraan yhteydessä henkilökunta -sivulta löytyvään puhelinnumeroon sekä Wilman välityksellä.

Kuraattori

Kuraattori Miia Hakkarainen on koulullamme torstaisin. Kuraattoriin voi olla yhteydessä jatkuvasti. Yhteystiedot henkilökunta-sivulla.

Liikuntatunnit

Liikuntatunneilla oppilailla tulee olla asianmukaiset ja säähän sopivat liikuntavarusteet (mm. lenkkarit, urheiluvaatteet, sopivat välineet jne.) Sisäpelikengät eivät ole pakolliset, mutta suositeltavat. Suihkussa käynnin, kainaloiden ja jalkojen pesun sekä muun hygienian huolehtimisen ohjeistuksen antaa liikuntatunnin opettaja.

Uinninopetus

Liikkuminen tapahtuu linja-autolla. Muistakaa ottaa uima-asusteen ja pyyheen lisäksi mahdollinen pyllynalunen mukaanne. Uimalaseja löytyy myös uimahallilta.

Kirjastoauto

Kirjastoauto vierailee koulullamme joka toinen torstai klo 9-11. Oppilaat käyvät autossa kouluaikana erillisen aikataulutuksen ja ohjeistuksen mukaan.

Löytötavarat

Vaatteiden ja kenkien merkitseminen oppilaan nimellä on ensiarvoisen tärkeää. Säilytämme löytötavaroita rajallisen ajan.

Vanhempien sopimukset

Vuosien ajan koulumme vanhemmat ovat tehneet yhteisiä koko koulua koskevia sopimuksia. Sopimuksen mukaan kaikkien Vuokatin koululaisten tulee käyttää pyöräilykypärää, myös iltaisin. Iltakotiintulosopimuksen mukaan Vuokatin koululaiset ovat koulupäivän iltoina kotona viimeistään klo 20 (poislukien mahdolliset harrastukset).