
Hävikkiruuan jakelu siirtyy Makkosentieltä henkilöstöravintola Apajaan
Sotkamon kunnan hävikkiruuan jakelu Makkosentiellä päättyy torstaina 30.10.2025. Ylijäämäruuan myynti aloitetaan maanantaina 3.11.2025 henkilöstöravintola Apajassa (Keskuskatu 11). Muutos on osa ateriapalveluiden pitkäjänteistä vastuullisuustyötä, jonka tavoitteena on pienentää ympäristökuormitusta ja hyödyntää resursseja entistä viisaammin.
Ylijäämäruokaa on myynnissä arkipäivisin klo 12.30–13.00, arkipyhiä lukuun ottamatta. Annoksen/rasian hinta on 2,00 euroa, ja hintaan sisältyy rasia, johon ruuan voi ottaa mukaan. Ruuan voi halutessaan myös nauttia paikan päällä.
Myynnissä on lounaslinjastolta ylijäänyttä ruokaa, jonka valikoima vaihtelee päivittäin. Kaikkia ruokalistalla olevia vaihtoehtoja ei välttämättä ole tarjolla, ja ruokaa on saatavilla sen verran kuin lounasajan päätyttyä jää jäljelle. Ruokalistat ovat nähtävillä osoitteessa:
https://fi.jamix.cloud/apps/menu/?anro=96676&k=19&mt=9
Ruokahävikin vähentäminen on keskeinen osa Sotkamon kunnan ateriapalveluiden pitkäjänteistä vastuullisuustyötä. Ateriapalveluissa on jo usean vuoden ajan kehitetty toimintaa ympäristövaikutusten vähentämiseksi ja resurssien viisaaksi hyödyntämiseksi. Aiemmin on esimerkiksi otettu käyttöön biovaaka, jonka avulla on saatu tarkkaa tietoa biojätteen määrästä ja tuotu ruokahävikki näkyväksi myös ruokailijoille. Nyt käynnistyvä ylijäämäruuan myynti henkilöstöravintola Apajassa on luontevaa jatkoa tälle kehitystyölle.