Laskutus

Sotkamon kunta ottaa vastaan pääsääntöisesti verkkolaskuja. Kunnan kaikki laskut käsitellään ja arkistoidaan sähköisesti. Suosittelemme, että asiakkaamme ottaisivat käyttöön sähköisten laskujen vastaanottotavat.

Sotkamon kunnalle osoitetut laskut

Verkkolasku saadaan suoraan käsittelyyn kunnan ostolaskujärjestelmään ja siksi sen käsittely on nopeampaa kuin paperilaskun, joka joudutaan erikseen muuttamaan sähköiseen muotoon ennen käsittelyä. Verkkolaskuista ei myöskään synny kunnalle paperijätettä ja siten myös vähentää syntyvän jätteen määrää. Jos verkkolaskun lähettäminen ei onnistu toimittajan omien järjestelmien kautta, tarjoamme käyttöön maksuttoman toimittajaportaalin. Toimittajaportaalin kautta lähetettävät laskut ovat myös sähköisiä verkkolaskuja.

Laskutusosoitteet ovat muuttuneet 15.1.2024 alkaen

Sotkamon kunnalle ja Sotkamon kunnan vesihuoltolaitokselle on molemmille oma laskutusosoite ja verkkolaskuosoite.

Sotkamon kunnan y-tunnus on 0189766-5.

Sotkamon kunta

yksikön nimi

PL 335

00074 CGI

Sotkamon kunnan vesihuoltolaitos

PL 336

00074 CGI

 • OVT-tunnus: 003701897665
 • Välittäjätunnus: 003703575029
 • Verkkolaskuoperaattori: CGI Suomi Oy

 • OVT-tunnus: 003701897665001
 • Välittäjätunnus: 003703575029
 • Verkkolaskuoperaattori: CGI Suomi Oy

Laskuilla tulee olla aina tilaajan tilauksen yhteydessä antamat viitetiedot, jonka perusteella lasku voidaan ohjata oikealle tarkastajalle. Mikäli laskuissa ei ole tarvittavia tietoja, lasku voidaan palauttaa. Oikeat laskutustiedot mahdollistavat laskun oikea-aikaisen maksun. Viitteenä voi olla

 • kustannuspaikka- tai projektitieto
 • laskun tarkastajan nimi (ensisijaisesti Viitteenne-kentässä)
 • toimipaikkatieto tai toimitusosoite
 • sopimusnumero, jos lasku perustuu tehtyyn sopimukseen

Mikäli yrityksellänne ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja, kunnalle voi lähettää verkkolaskuja veloituksetta toimittajaportaalin kautta.

Toimittajaportaaliin kirjaudutaan osoitteessa:

Laskuhotelli

Ohjeet toimittajaportaalin käytöstä löydätte osoitteesta:

Laskuhotellin käyttöohjeet

Halutessanne palvelun käyttöönne, olettehan yhteydessä: so.laskuttajat@sotkamo.fi

 

Muu posti, kuten sopimukset ja salassa pidettävää tietoa sisältävät laskut tulee edelleen lähettää paperisena osoitteeseen:

Sotkamon kunta

Markkinatie 1

88600 Sotkamo

Voit lähettää laskuja Sotkamon kunnalle tai Sotkamon kunnan vesihuoltolaitokselle sähköpostiosoitteeseen ostolaskut.fi@cgi.com.

Sähköpostilaskuilla tulee näkyä Sotkamon kunnan tai Sotkamon kunnan vesihuoltolaitoksen laskutusosoite.

Sähköpostilaskut tulee lähettää PDF-tiedostona ja yhdessä PDF-tiedostossa saa olla vain yksi lasku ja siihen mahdollisesti kuuluvat liitteet. Yksi sähköpostiviesti saa sisältää enintään 10 kpl PDF-tiedostoja.

Sotkamon kunnan asiakkaille lähettämät laskut

Sotkamon kunnan lähettämiä sähköisiä laskuja voit vastaanottaa elaskuina, tehdä suoramaksusopimuksen tai vastaanottaa laskut sähköisiin postipalveluihin. Sähköisen laskun saat käyttöösi jopa vuorokauden sisällä laskutuksesta, joten voit hyödyntää koko maksuajan. Jos et ota vastaan sähköisiä laskuja, postitamme sinulle paperisen laskun.

 • Kirjaudu verkkopankkiisi
 • Hae laskuttajaksi Sotkamon kunta, y-tunnus 0189766-5
 • valitse  laskulaji, jonka haluat e-laskuna
 • lisää pyydetyt tiedot, asiakasnumeron ja laskun viitenumeron löydät edelliseltä laskulta
 • tee uusi e-lasku -tilaus, jos haluat saada toisen laskulajin laskut sähköisenä

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia voit tehdä suoramaksusopimuksen oman pankkisi kanssa. Suoramaksu-sopimuksen tekeminen vaatii käyntiä pankissa. Pankki veloittaa suoramaksusopimuksista oman hinnastonsa mukaisesti.

Sopimuksen tehtyäsi pankki maksaa laskut automaattisesti tililtäsi eräpäivänä. Toimitamme laskun tiedot myös postitse sinulle tiedoksi hyvissä ajoin ennen eräpäivää.

OmaPosti on Postin asiointipalvelu. Palvelu toimii mobiilisti ja verkossa. Palvelun käyttöönotto vaatii vahvan tunnistautumisen. OmaPostiin voit tilata laskut sähköisesti ja ne arkistoituvat sinne automaattisesti. Voit maksaa laskuja OmaPostissa. Lisätietoja OmaPosti -palvelusta löydät Postin sivuilta.

Voit vastaanottaa Kivraan digipostina mm. laskuja, sopimuksia, vahvistuksia ja tapahtumalippuja. Voit jakaa palvelun lähimmäisten kanssa, jolloin maksuasioita voi hoitaa helposti läheisten kesken tai heidän puolestaan. Kivrassa laskut menevät maksuun suoraan pankkitililtä. Kivraa voit käyttää mobiilisovelluksella ja verkossa. Palveluun rekisteröitymiseen tarvitset verkkopankkitunnukset ja sähköpostiosoitteen. Tutustu palveluun tarkemmin Kivra.fi-sivuilla.

Talouspalvelut auttaa laskutukseen liittyvissä asioissa

Ole yhteydessä, jos haluat

 • siirtää saamasi laskun eräpäivää, ole yhteydessä ennen laskun erääntymistä
 • haluat sopia saamallesi laskulle maksusuunnitelman, ole yhteydessä ennen laskun erääntymistä
 • tehdä osoitteenmuutoksen tietoihisi
 • selvitellä maksamiasi suorituksia, pyytää liikasuorituksen palauttamista
 • selvitellä Sotkamon kunnalle lähetettyjen ostolaskujen käsittelyyn ja maksamiseen liittyvä asioita