Mira Luoti keikalla Hiukan tapahtumalavalla.

Kulttuuri

Sotkamon kulttuuritoimi, mukanaan koulut, musiikkiopisto, kansalaisopisto ja kirjasto, tarjoavat sotkamolaisille ja kunnassamme vieraileville monipuolisen kirjon elämyksiä, jotka viihdyttävät, kohottavat itsetuntoa ja lisäävät osaamista. Sotkamossa kulttuuri on elävää, monimuotoista ja saavutettavaa kaikille.

Sotkamo App – Sinun oppaasi Sotkamon elämyksiin

Sotkamo App on kätevä työkalu Sotkamon ja Vuokatin kulttuurin, viihteen, urheilun ja elokuvien löytämiseen. Sovelluksen avulla voit helposti tutustua alueen ajankohtaisiin tapahtumiin, nähtävyyksiin ja palveluihin. Oli hakusessasi sitten kulttuurielämyksiä tai paikallista viihdettä, Sotkamo App tarjoaa sinulle kaiken tarvittavan tiedon kämmenellesi.

Sotkamo mukana Oulu 2026 kulttuuripääkaupunkivuodessa

Sotkamo osallistuu aktiivisesti Oulu 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoteen, jossa pohjoinen Suomi ja sen 39 kuntaa, mukaan lukien Sotkamo, nostavat esille alueen kulttuurin ja taiteen. Kulttuuri-ilmastonmuutos -teema yhdistää kulttuuria, taidetta ja teknologiaa, luo uusia kohtaamisia ja yhteyksiä sekä synnyttää vuorovaikutusta.

Sotkamon kunnan vivahteikas, rikas ja ainutlaatuinen kulttuurituotanto muodostaa mielenkiintoisen matkan Oulu2026 -kulttuuripääkaupunkivuoteen muun muassa erilaisilla produktioilla, näyttelyillä ja tapahtumilla osana laajempaa eurooppalaista kulttuurinäyttämöä.

Kulttuuritoimen avustukset

Sotkamon kulttuuritoimi tarjoaa avustuksia ja tukea paikallisille kulttuurihankkeille, taiteilijoille ja tapahtumien järjestäjille. Tämä tuki auttaa kehittämään ja ylläpitämään rikasta kulttuurielämää Sotkamossa, mahdollistaen erilaisten projektien ja tapahtumien toteutuksen. Avustuksilla pyritään edistämään kulttuurin saavutettavuutta ja monimuotoisuutta, tukien samalla paikallisia toimijoita ja taiteen tekijöitä.

Kulttuuri- ja museotoimen budjettiin on varattu vuosittain yleisavustuksia haettavaksi yhdistyksille ja seuroille tai yksittäisille kulttuurin tuottajille ja toimijoille. Vuoden 2024 kulttuuri- ja museotoimen avustuksiin on varattu talousarviossa 12 500 euroa. Sivistystoimen lautakunta päätti kokouksessaan 18.1.2024 § 13, että avustuksia haetaan kerran vuodessa, huhtikuun loppuun mennessä. Hausta ilmoitetaan Sotkamo-lehdessä, kunnan www-sivuilla ja kunnassa käytössä olevissa sosiaalisen median kanavissa. Sivistysjohtaja tekee viranhaltijapäätökset myönnetyistä avustuksista toukokuun loppuun mennessä.

Avustusta voidaan myöntää mm. kulttuuritapahtumaan, -tilaisuuteen, -esitykseen, taidenäyttelyyn ja taiteelliseen työskentelyyn tms. Avustusta ei myönnetä, jos hakija on saanut avustusta samaan toimintaan kunnan muista avustusmuodoista.

Ota yhteyttä

Ajankohtaista

Hiukkarok tekee paluun Hiukkaan 19.-20.7.2024

Ensimmäinen Hiukkarok järjestettiin Sotkamon Hiukan hiekkarannalla 35 vuotta sitten. Tänä vuonna Hiukkarok tekee paluun Hi…

Soipa kieli -kaksoisooppera Sotkamon kirkossa 1.8.2024 klo 18

Kainuussa kajahtaa musiikin juhla, kun kunnianosoitus Ilmari Kiannolle, "Soipa kieli" -kaksoisooppera saa kantaesityksensä.

Piirpauke-yhtyeen konsertti Hiukan rannalla 18.7.2024

Maamme suosituimpiin instrumentaaliyhtyeisiin lukeutuva ja maailmalla laajasti menestynyt Piirpauke saapuu torstaina 18.7….

Perinteisissä Sotkamon kesälauantaissa luvassa monipuolista ohjelmaa

Sotkamon kesälauantai -tapahtumat järjestetään neljänä peräkkäisenä lauantaina alkaen 13.7.2024. Tapahtumat järjestetään H…