Mira Luoti keikalla Hiukan tapahtumalavalla.

Kulttuuri

Sotkamon kulttuuritoimi, mukanaan koulut, musiikkiopisto, kansalaisopisto ja kirjasto, tarjoavat sotkamolaisille ja kunnassamme vieraileville monipuolisen kirjon elämyksiä, jotka viihdyttävät, kohottavat itsetuntoa ja lisäävät osaamista. Sotkamossa kulttuuri on elävää, monimuotoista ja saavutettavaa kaikille.

Sotkamo App – Sinun oppaasi Sotkamon elämyksiin

Sotkamo App on kätevä työkalu Sotkamon ja Vuokatin kulttuurin, viihteen, urheilun ja elokuvien löytämiseen. Sovelluksen avulla voit helposti tutustua alueen ajankohtaisiin tapahtumiin, nähtävyyksiin ja palveluihin. Oli hakusessasi sitten kulttuurielämyksiä tai paikallista viihdettä, Sotkamo App tarjoaa sinulle kaiken tarvittavan tiedon kämmenellesi.

Sotkamo mukana Oulu 2026 kulttuuripääkaupunkivuodessa

Sotkamo osallistuu aktiivisesti Oulu 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoteen, jossa pohjoinen Suomi ja sen 39 kuntaa, mukaan lukien Sotkamo, nostavat esille alueen kulttuurin ja taiteen. Kulttuuri-ilmastonmuutos -teema yhdistää kulttuuria, taidetta ja teknologiaa, luo uusia kohtaamisia ja yhteyksiä sekä synnyttää vuorovaikutusta.

Sotkamon kunnan vivahteikas, rikas ja ainutlaatuinen kulttuurituotanto muodostaa mielenkiintoisen matkan Oulu2026 -kulttuuripääkaupunkivuoteen muun muassa erilaisilla produktioilla, näyttelyillä ja tapahtumilla osana laajempaa eurooppalaista kulttuurinäyttämöä.

Kulttuuritoimen avustukset

Sotkamon kulttuuritoimi tarjoaa avustuksia ja tukea paikallisille kulttuurihankkeille, taiteilijoille ja tapahtumien järjestäjille. Tämä tuki auttaa kehittämään ja ylläpitämään rikasta kulttuurielämää Sotkamossa, mahdollistaen erilaisten projektien ja tapahtumien toteutuksen. Avustuksilla pyritään edistämään kulttuurin saavutettavuutta ja monimuotoisuutta, tukien samalla paikallisia toimijoita ja taiteen tekijöitä.

Kulttuuri- ja museotoimen budjettiin on varattu vuosittain yleisavustuksia haettavaksi yhdistyksille ja seuroille tai yksittäisille kulttuurin tuottajille ja toimijoille. Vuoden 2024 kulttuuri- ja museotoimen avustuksiin on varattu talousarviossa 12 500 euroa. Sivistystoimen lautakunta päätti kokouksessaan 18.1.2024 § 13, että avustuksia haetaan kerran vuodessa, huhtikuun loppuun mennessä. Hausta ilmoitetaan Sotkamo-lehdessä, kunnan www-sivuilla ja kunnassa käytössä olevissa sosiaalisen median kanavissa. Sivistysjohtaja tekee viranhaltijapäätökset myönnetyistä avustuksista toukokuun loppuun mennessä.

Avustusta voidaan myöntää mm. kulttuuritapahtumaan, -tilaisuuteen, -esitykseen, taidenäyttelyyn ja taiteelliseen työskentelyyn tms. Avustusta ei myönnetä, jos hakija on saanut avustusta samaan toimintaan kunnan muista avustusmuodoista.

Ota yhteyttä

Ajankohtaista

Koko Perheen Luisteluilta

Leikitään Pikku Kakkosta -kesäkiertue vierailee tänä kesänä Sotkamossa

Tuleva kesä on taas täynnä seikkailuja, kun Leikitään Pikku Kakkosta -kiertue lähtee matkaan kuudelle paikkakunnalle. Mann…

Hiukan elämysvalot uudenvuodenaattona

Hiukan elämysvalot loistavat uudenvuodenaattona klo 18 alkaen tasatunnein aina puoleen yöhön saakka.

Lapsiperheiden toiveita on kuultu – Hevisaurus Sotkamoon 24.7.2024

RÄYH! Sotkamon kesässä 2024 nähdään kaikkien lapsiperheiden suosikki, kovasti Sotkamoon toivottu Hevisaurus. Konsertti jär…