Paikallisbussi SotKatti

Tervetuloa Sotkamon omaan paikallisbussiin SotKattiin! SotKatti liikennöi Sotkamo-Vuokatti -alueella. Paikallisbussi SotKatissa voi maksaa Waltti-kortilla, pankkikortilla, mobiililipulla tai käteisellä. Sotkamon kunta kuuluu yhteen maksuvyöhykkeeseen, jolloin sen alueella matkustaminen Sotkamon joukkoliikenteen vuoroilla maksaa aina saman verran. Maksaessasi mobiililipulla Sotkamon alueella valitaan alueeksi Kajaani ja vyöhykkeeksi F-Sotkamo.

Lasketteluvälineitä voi kuljettaa Paikallisbussi SotKatissa maksutta.
Matkustaja vastaa lasketteluvälineiden lastaamisesta ja kuljetuksesta siten 
ettei niistä ole haittaa muille bussissa kulkeville matkustajille.

SotKatti paikallisbussin liput ja hinnat

Sotkamon kunta on yhtä maksuvyöhykettä, jolloin lipun hinta 7-vuotiaasta ylöspäin on sama lapsille ja aikuiselle matkan pituudesta riippumatta.

  • kertalippu 2,00 €
  • arvolippu 1,50 € (*maksettaessa Waltti-kortille ladatusta saldosta)
  • kausilippu 20,00 € (voimassa 30 vrk 1. käyttökerrasta lähtien)

Alle 7-vuotiaat matkustavat maksutta.
Lastenvaunut ja- rattaat maksutta yksi saattaja ja lapsi lastenvaunuissa tai -rattaissa.
Polkupyörän kuljettaminen linja-autossa maksaa 2,00 €.

Maksutavat
Bussissa voi maksaa Waltti-kortilla, pankkikortilla, mobiililipulla tai käteisellä.

Matkakortin hankinta ja lisälataaminen
Voit hankkia matkakortin suoraan Waltin nettikaupasta tai Sotkamon kunnan virastotalon infosta (Markkinatie 1, Sotkamo).

Ensimmäisellä kerralla Waltti -korttia lunastaessa maksetaan korttimaksu 6 €.

Hävinneitä kortteja ei hyvitetä.

Kertalippu
Kertalippu maksetaan linja-autonkuljettajalle. Lippu on voimassa yhden tunnin ostohetkestä lähtien.

Arvolippu
Arvolipulla matkustaa aina kertalippua edullisemmin. Arvolipulla voi maksaa myös mukana matkustavan henkilön matkan. Lippu on voimassa yhden tunnin ostohetkestä lähtien.
* Arvolipun voi ladata Waltin nettikaupasta tai Sotkamon kunnan virastotalon infosta (Markkinatie 1, Sotkamo).

Kausilippu
Kausilippu on voimassa 30 päivää ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien.

Lipulla voi tehdä rajattoman määrän matkoja kortin voimassaolonaikana kaikissa Sotkamon kunnan sisäisen joukkoliikenteen reiteillä. Kortti on henkilökohtainen.

Mobiililippu
Sotkamon kunnan sisäisessä joukkoliikenteessä on mahdollisuus maksaa myös mobiililipulla. Mobiilisovelluksessa myydään aikuisten ja lasten kertalippuja. Mobiililippu on kätevä vaihtoehto, kun matkakortti tai käteinen raha puuttuu. Mobiililippu on voimassa yhden tunnin ostohetkestä.

Maksaessasi mobiililipulla Sotkamon alueella valitaan alueeksi Kajaani ja vyöhykkeeksi F-Sotkamo.

Lataa Android puhelimen sovellus Google Play -kaupasta (Waltti Mobiili)
Lataa iOS puhelimen sovellus Apple Apps Storesta (Waltti Mobiili)


Oikeus maksuttomaan matkustamiseen

Lastenvaunut- ja rattaat

Sotkamon sisäisessä liikenteessä, SotKatilla matkustava, lasta lastenvaunuissa tai -rattaissa kuljettava matkustaja saa kulkea paikallisliikenteessä maksutta.

Koululaiset

Sotkamon kunnan perusopetuksessa olevilla ja sitä nuoremmilla sotkamolaisilla lapsilla on oikeus käyttää vapaa-ajallaan Sotkamon kunnan sisäistä joukkoliikennettä maksutta. Kuljetukseen oikeuttava Waltti-kortti toimitetaan suoraan oppilaan omalle koululle.

Opiskelijat

Sotkamolaisilla toisen asteen opiskelijoilla ja Sotkamon lukion opiskelijoilla on oikeus käyttää Sotkamon kunnan sisäistä joukkoliikennettä maksutta. Heidän tulee lunastaa Waltti-korttinsa Sotkamon kunnan virastotalon infosta näyttämällä opiskelijakorttia.
Huom! Mahdollista koulumatkatukea saavien lukiolaisten (synt. 2005 tai myöhemmin ja koulumatka yli 7 kilometriä TAI synt. 2004 tai aikaisemmin ja koulumatka yli 10 kilometriä) tulee tehdä koulumatkatuki anomus lukion kansliassa ennen Waltti-kortin lunastamista.

Eläkeläiset

Sotkamossa kirjoilla olevilla eläkeläisillä on oikeus käyttää Sotkamon kunnan sisäistä joukkoliikennettä maksutta. Heidän tulee lunastaa Waltti-korttinsa Sotkamon kunnan virastotalon infosta näyttämällä eläkeläiskorttia.

Veteraanit

Veteraanit matkustavat Sotkamon kunnan sisäisessä joukkoliikenteessä maksutta näyttämällä linja-autonkuljettajalle veteraanikorttia.

Lemmikit

Noudatamme paikallisbussi SotKatissa Linja-autoliitto ry:n suositusta eläinten kuljetuksesta, jonka mukaan tavallisia ja vaarattomia lemmikkejä voidaan kuljettaa bussissa saattajan vastuulla, jos bussissa on tilaa

Eläimen omistaja on vastuussa siitä, ettei eläin aiheuta häiriötä muille matkustajille. Lemmikkieläimet sijoitetaan niin, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa muille matkustajille. Lemmikkieläimiä ei saa sijoittaa istuimille eikä niitä saa pitää irrallaan. Lemmikkieläimen kuljettamisesta ei peritä maksua.

Lemmikkieläinten kuljettaminen bussissa on kuitenkin kuljettajan harkinnassa tapauskohtaisesti. Lemmikkiä ei välttämättä oteta kyytiin, jos

  • bussi on kovin täynnä,
  • bussissa on jo muita eläimiä tai
  • muut matkustajat vastustavat eläimen autoon ottamista.

Bussissa jo olevalla allergisella matkustajalla on ensisijaisesti oikeus valita paikka ja tarvittaessa pyytää kuljettajaa estämään lemmikkiä nousemasta bussiin.

Matkustajat eivät voi estää poliisikoiran, opas- tai avustajakoiran tai siihen koulutuksessa olevan koiran kyytiin ottamista.

Yhteydenotot