Salmelan koulun piha

Salmelan koulu

Salmelan koulu sijaitsee Sotkamon keskustassa kauniin Pirttijärven rannalla. Koulun vesistön ympäröimässä pihapiirissä on lähiliikunta-alue, urheilukenttä sekä hiljattain valmistunut senioripuisto.

Salmelan koulussa on tällä hetkellä lähes 350 oppilasta ja 30 opettajaa. Lisäksi koulussa on muuta henkilökuntaa niin, että aikuisia on yhteensä kuutisenkymmentä. Koulussa on yleisopetuksen luokkia ja erityisen tuen pienryhmiä (1-6 lk.), vaativan erityisopetuksen ryhmiä (1-9 lk.) sekä kunnan ainoa valmistavan opetuksen luokka.

Salmelan koulu toteuttaa opetuksessaan aktiivisesti digipedagogiikkaa

Salmelan koulu toteuttaa opetuksessaan aktiivisesti digipedagogiikkaa ja hyödyntää sähköisiä oppimisympäristöjä niin opetuksen suunnittelun, toteutuksen kuin oppimisenkin välineenä. Koulussa toteutetaan erilaisia yhteisopettajuuden malleja. Kunnan erityisopetusta on keskitetty koululle, joka näkyy vahvana erityisopetuksen osaamisena sekä yhteistyönä erityisopetuksen ja yleisopetuksen välillä.

Sotkamon ensimmäinen kansakoulu aloitti toimintansa 11.9.1882 Hyttilän talossa, joka sijaitsi n. neljä kilometriä kirkonkylältä Kuhmon suuntaan. Paikkaa pidettiin kuitenkin sopimattomana ja uudeksi koulupaikaksi valikoitui kirkon lähistöllä sijaitseva Salmela, jossa koulunkäynti aloitettiin 14.9.1885.


Ota yhteyttä