Kirjaston asiakastietokone.

Kirjastossa käytettävissä olevat laitteet ja WLAN

Internet

Kirjastossa on viisi Internet-tietokonetta asiakkaiden käyttöön. Tietokoneelle kirjautumiseen tarvitset kirjastokorttisi numeron ja korttiin liitetyn PIN-koodin. Mikäli sinulla ei ole kirjastokorttia, voit kirjautua tietokoneelle väliaikaisella tunnuksella. Sen saat kirjaston asiakaspalvelusta sen ollessa auki arksin klo 12 alkaen ja lauantaisin klo 10 alkaen.

Neljää koneista voi käyttää ilman ajanvarausta puoli tuntia ja näiltä koneilta on tulostusmahdollisuus. Tulosteet on mahdollista saada A4- tai A3-koossa.

Yhtä konetta voi käyttää tunnin ajan ja sen voi varata etukäteen numerosta 044 750 240. Tältäkin koneelta on tulostusmahdollisuus (A4, mustavalkoinen).

Tulostaminen on maksullista.

WLAN

Kirjaston tiloissa voi käyttää langatonta lähiverkkoa (WLAN). Sotkamon kirjasto ei vastaa verkon toimivuudesta tai tietoturvasta asiakkaiden laitteilla.

Skanneri

Internet-koneen yhteydessä on skanneri, jolla voi skannata mm. kuvia ja asiakirjoja. Diojen skannaus ei toistaiseksi onnistu. Skannatut asiakirjat tallentuvat asiakkaan omalle USB-muistitikulle. Skannerin käyttö on maksutonta.

Mikrofilmin- ja mikrokortinlukulaite

Kirjastossa on mikrofilmin- ja mikrokortinlukulaite, jolta on mahdollista tulostaa. Lisäksi skannattuja asiakirjoja voi tallentaa USB-muistitikulle. Tarvittaessa laitteelle voi varata ajan etukäteen.

Tulostaminen on maksullista.

Digitointilaite

Digitointilaitteen avulla voi muuntaa omat kopiosuojaamattomat vhs-kasettinsa dvd-muotoon. Muuntamiseen tulee varata omat dvd-levyt sekä riittävästi aikaa, koska muuntaminen vie yhtä kauan kuin nauhoitteen kesto. Kirjastolla on käytettävissä myös VHS-C/VHS -adapteri. Digitointilaite ja sen ajanvaraus on musiikkiosastolla.

Kopiokone

Kirjastossa on kopiokone asiakkaiden käytettävissä asiakaspalveluaikoina klo 12 eteenpäin. Kopioiminen on maksullista.

Musiikinkuuntelu

Kirjastossa on äänitteiden kuuntelumahdollisuus.

Yhteystiedot

Ajankohtaista

Kirjaston saapumisilmoitusten häiriö korjattu

Häiriö alkoi eilen 29.2. Kaikki varausten saapumisilmoitukset eivät lähteneet järjestelmästä asiakkaille.

Pysäkkitoiveita kirjastoautolle

Jäläkiviisas toivoo pysäkkitoiveita.

Kirjaston myöhästymisilmoitukset saatavissa sähköisenä

4.3. alkaen ensimmäisen myöhästymisilmoituksen voi saada myös tekstiviestinä tai sähköpostina.

Lukukoira Taikan käynnit kirjastossa peruttu