Sotkamoin kirkonkylä.

Kotipesä Sotkamossa

Sotkamon kuntaa, sen asuin- ja elinympäristöä voidaan kuvata elinvoimaisena, dynaamisena ja virkeänä alueena.

Asumisen ja ympäristön sivuilta löytyy tietoa Sotkamon kuntaympäristön ja liikenteen suunnittelusta, rakentamisesta ja kunnossapidosta. Tutustu tarkemmin asumiseen, rakentamiseen, maankäyttöön ja kaavoitukseen sekä eläinten pitoon, ympäristöön ja vesihuoltoon liittyviin palveluihin.

Tenetin rakennustyömaa

Uusi Tenetin yläkoulu

Suunnitelmien mukaan uusi Tenetin 6904 kem2 laajuinen yläkoulu otetaan käyttöön elokuussa 2024. Tilat tarjoavat innovatiivisen oppimisympäristön noin 380 päiväkäyttäjälle sekä iltaisin ja viikonloppuisin mm. kansalaisopistolle ja järjestöille.

Uudessa Tenetin yläkoulussa korostuvat elinkaarikustannusten optimointi, muuntojoustavuus ja energiatehokkuus. Suunnittelussa on huomioitu tarkkaan valitut materiaalit sekä tilojen joustava yhdistäminen tarpeiden mukaan. Kouluun nousee myös iso liikuntasali, mahdollistaen monipuoliset liikuntatunnit ja tapahtumat. Aurinkosähkövoimala kruunaa katon, symboloiden sitoutumistamme energiatehokkaaseen ja vastuulliseen rakentamiseen.

Sotkamon lukion ja kirjaston uusi rakennushavainnekuva

Uusi lukio-kirjastorakennus

Lukio-kirjasto -rakennushanke on laajuudeltaan vaikuttava 4,350 kem2. Uudet rakennus mahdollistaa monipuolisen ja modernin tilan oppimiselle sekä kirjastopalveluille. Suunnittelussa on otettu huomioon noin 330 käyttäjän tarpeet, ja kirjaston yhteyteen rakennetaan kahvilatoiminnoiksi soveltuva viihtyisä alue, jota on mahdollista kehittää esimerkiksi kuntalaisten olohuoneeksi. Iltaisin uudet tilat tulevat tarjoamaan mahdollisuuden muun muassa kansalaisopiston tieto- ja taideaineiden opetukseen.

Suunnittelussa on painotettu tilatehokkuutta, elinkaarikustannusten optimointia ja esteettömyyttä, johon on osallistunut myös erillinen esteettömyysasiantuntija. Energiatehokkaassa rakennuksessa on oma aurinkosähkövoimala vesikatolla.

Rakennushankkeen on määrä valmistua vuoden 2024 aikana.

Näillä sivuilla kerromme

Ajankohtaista

Kuulumisia Tenetin uuden yläkoulun rakennustyömaalta, osa 7

Työmaan vastaava työjohtaja Petri Järvelä Rakennusliike Halonen Oy:stä kertoo ajankohtaisia kuulumisia työmaan edistymises...

Tenetin uusi yläkoulu harjakaiskorkeudessa

Sotkamon kunnan uusi yläkoulu Tenettiin on saavuttanut merkittävän virstanpylvään, kun tänään vietettiin sen virallisia ha...

Naapurien kuuleminen

Yleisurheilukenttä

Kuulutus Kuurakadun ympäristön asemakaavaluonnoksen nähtäville asettamisesta

Ympäristö- ja teknisen lautakunnan kuulutus