Sapsoperä

Sapsoperän keskuksena toimii Sapsoperän kyläyhdistyksen omistama kylätalo (Sapsoperäntie 107), jossa on vuokrattava juhlatila sekä uusittu monitoimihalli sekä pihalla sijaitseva beach volley -kenttä.

Kylä Sapsojärveen laskevan Sapsokosken varrella

Isosta kylätalosta löytyy myös vuokra-asuntoja. Lentopalloilijat kokoontuvat monitoimihallissa useamman kerran viikossa. Kylätalon pihaan on rakennettu beach volley -kenttä sekä kota. Vesistön ympäröimästä kylässä asuu tuttavallinen ja laaja kyläyhteisö, joka kehittää asuinympäristöään aktiivisesti. Parhaiten kyläläisiä tapaa Sotkamon Jymyn vieraspelien aikaan kylätalolta pelihumun keskeltä. Katso lisää vireän kylän kuulumisista ja tapahtumista sapsoperankylayhdistys.fi 

Kylän läpi virtaa Sapsokoski, joka on hiljattain vapautettu, ja sen kuohuja on upeaa seurata. Kosken juuressa voi myös heitellä virveliä ja yrittää narrata virtaan nousevia kaloja.

Kylätalolta muutama kilometrin päässä on hiekkapohjainen uimaranta (Hietakannantie 13), josta avautuvat avarat näkymät Sapsojärvelle ja Vuokatin vaaroille. Pitkospuiden päästä löytyvältä uimarannalta löytyy nuotiopaikka, vessa ja laituri. Alueen vesistöä on kehuttu kalaisaksi.

Kauniin Sapsojärven rannoilla on paljon vapaa-ajan asutusta sekä vapaa-ajan harrastajia vesistöllä. Moottorikelkkareitistö vie Sotkamon kylältä Kiantaperän kautta aina Kuhmoon saakka. Kesällä kangasmaastot tarjoavat lukemattomat ulkoilumaastot. 

Etäisyydet:

  • Sotkamon keskustaan 10 min 
Sapsokosken kuohut
Sapsokosken kuohut
Sapsoperän kylätalo ja monitoimihalli
Sapsoperän kylätalo ja monitoimihalli
  Kylätalon vieressä kota
Kylätalon vieressä kota

Pitkospuut saattelevat uimarannalla
Pitkospuut saattelevat uimarannalla
Sapsokosken kylän uimaranta
Uimaranta
Sapsoperän maisemat Vuokattiin päin
Sapsoperän maisemat Vuokattiin päin