Sapsoperä

Lentopallo harrastajien suosikki paikka

Sapsoperä sijaitsee Nuasjärveen laskevan Sapsokosken varrella. Sapsoperän keskuksena toimii Sapsoperän kyläyhdistyksen omistama kylätalo (Sapsoperäntie 107) jossa on juhlatila vuokrausta sekä uusittu monitoimihalli ja beachvolley kenttä- pihalla. Isosta talosta löytyy myös vuokra-asuntoja. Monitoimihallissa kokoontuu useamman kerran viikossa lentopalloilijat. Kylätalon pihaan on rakennettu beach volley- kenttä sekä kota jossa voit nautiskella tulen äärellä. Vesistön ympäröimästä kylästä löydät tuttavallisen ja laajan kyläyhteisön jotka haluavat kehittää kylää asukkaiden mukana. Parhaiten kylän porukkaa tapaat Sotkamon Jymyn vieraspelien aikaan kylätalolta pelihumun keskeltä. Katso lisää vireän kylän kuulumisista ja tapahtumista sapsoperankylayhdistys.fi 

Kylältä löydät Sapsokosken joka on hiljattain vapautettu ja sen kuohuja on upeaa seurata. Kosken juuressa voit myös heitellä virveliä ja kopaista virtaa nousevia kaloja illalliseksi.

Kylätalolta muutama kilometrin päässä on hiekkapohjainen uimaranta (Hietakannantie 13) josta avautuu avarat näkymät Nuakselle ja Vuokatinvaaroille. Pitkospuiden päästä löytyvältä uimarannalta löydät nuotiopaikan, vessan ja laiturin. Vesistö on runsas kalaista joten kalastus on suosittua näillä vesillä. Kauniin Nuasjärven rannoilla on paljon vapaa-ajan asutusta sekä vapaa-ajan harrastajia vesistöllä. Moottori kelkkareitistö vie Sotkamon kylältä Kiantaperän kautta aina Kuhmoon saakka. Kesällä kangasmaastot tarjoavat lukemattomat ulkoilumaastot. 

Sotkamon keskustaan 10 min 

 

Sapsokosken kuohut

Sapsoperän kylätalo ja monitoimihalli

  Kylätalon vieressä kota

Pitkospuut saattelevat uimarannalla

Uimaranta

 

Sapsoperän maisemat Vuokattiin päin