Järvi- ja vaaramaisema Vuokatista.

Asuminen, tontit ja kiinteistöt

Sotkamo tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja kaikille elämänvaiheille. Tältä sivulta löydät kattavat tiedot asumiseen liittyvistä mahdollisuuksista, avustuksista ja palveluista, jotta voit löytää itsellesi sopivan kodin tai toimitilan Sotkamossa.

Vuokra-asuntojen hakeminen

Sotkamon kunnan vuokra-asuntoja tarjoaa Kiinteistö Oy Sotkanmaa, joka hallinnoi laajaa valikoimaa erilaisia asuntoja, mukaan lukien opiskelija-asunnot. Vuokra-asuntojen hakuprosessi on suunniteltu olemaan selkeä ja sujuva, jotta jokainen löytäisi itselleen sopivan kodin. Lisätietoja vuokra-asunnoista, niiden saatavuudesta ja hakuprosessista löytyy Kiinteistö Oy Sotkanmaan verkkosivuilta.

Tonttien varaus ja luovutus

Sotkamossa on saatavilla monipuolinen valikoima omakotitalo- ja lomarakennustontteja, jotka voidaan varata ilman erityistä hakuaikaa. Tonttien myynti tapahtuu kunnanhallituksen vahvistamien periaatteiden mukaan. Tarjoamme mahdollisuuden rakentaa unelmiesi koti tai loma-asunto kauniissa Sotkamon maisemissa. Lisätietoja tonttien varaamisesta ja luovutusehdoista saat kunnan asuntotoimesta.

Toimitilojen vuokraus

Yrityksille ja yrittäjille Sotkamo tarjoaa monipuolisia toimitilavaihtoehtoja kunnan omistamissa kiinteistöissä. Mikäli olet etsimässä yrityksellesi sopivia tiloja, voit tiedustella vapaana olevia toimitiloja suoraan kunnan toimistopäälliköltä Päivi Huotarilta.

Korjausavustukset

Sotkamon kunnassa on mahdollista hakea valtion asuntorahaston varoista myönnettäviä korjausavustuksia vanhusväestön ja vammaisten asuntojen korjauksiin sekä asuntojen energia-avustuksia. Hakuaika ja avustusehdot ilmoitetaan vuosittain. Lisätietoja korjausavustuksista, hakuaikatauluista ja hakuprosessista löydät Asumisen avustukset -sivultamme.

Ota yhteyttä

Huotari Päivi

Toimistopäällikkö

Keskusvaaliltk:n sihteeri, tontit, Snowpolis

Ajankohtaista

Kuulutus Kuurakadun asemakaavaehdotuksen nähtäville asettamisesta

Maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti (MRL 65 §, MRA 27 §) ilmoitetaan Kuurakadun asemakaavaehdotuksen nähtäville asettam…

Tenetin liikennejärjestelyissä muutoksia 15.4. alkaen

Tenetin uuden yläkoulun rakentaminen edistyy suunnitellusti. Seuraava vaihe aiheuttaa muutoksia alueen liikennejärjestelyi…

Vesihuoltolaitos tiedottaa sakkaisesta vedestä Harjukadulla

Sotkamossa Harjukadulla on havaittu sakkaista vesijohtovettä. Alueella tehdään paalutus- ja maanrakennustöitä. Tästä johtu…

Voimaantulokuulutus

MRL 200 § mukainen asemakaavan voimaantulosta ilmoittaminen