Ilmakuva Sotkamosta kohti Vuokattia.

Sotkamo kunnanjohtajan silmin

Sotkamo on maan ja maailman kuulu kauniista luonnostaan ja Vuokatin monipuolisista liikuntapaikoista. Kunnan laaja pinta-ala mahdollistaa sen, että täältä löytyy kaksi kansallispuistoa, kaksi dynaamista keskustaajamaa, kolme kaivosta ja runsaasti palveluita sekä lähes 1000 yritystä.

Vuokatti on koko perheen ympärivuotinen vapaa-ajanviettopaikka. Alueen useat ruokaravintolat ja Kainuun ainoa pienpanimo tarjoavat upeita makuelämyksiä kulinaristeille. Neljä vuodenaikaa näyttäytyy matkailijalle ja kuntalaiselle runsaina  harrastusmahdollisuuksina. Tähän kaikkeen tutustuu noin 1,5 miljoonaa vierailijaa vuosittain.

Rakentamiseen valmiita tontteja Sotkamossa on tarjolla kaikille osa-alueille. Haetpa rakentamispaikkaa pysyvällä kodille, vapaa-ajan asumiseen tai yrityksen tarpeisiin löytyy erilaisia vaihtoehtoja Sotkamon kunnan ja yksityisten tarjoamista vaihtoehdoista.

Sotkamo kehittyy ja rakentuu kovalla vauhdilla. Vuokatti Areenan valmistumisen jälkeen sen läheisyyteen on noussut useita uusia kerrostaloja samoin kuin keskustaajamaan. Parhaillaan rakennetaan kunnan toimesta Tenetin uutta yläkoulua sekä uutta lukio- ja kirjastorakennusta. Myös tonttipuolella on tarjolla uusia alueita pysyvän asumisen ja matkailun käyttöön.

Sotkamon menestyksestä kertoo, se että tämän vuosikymmenen alkupuoliskon aikana Sotkamo on ehditty palkitsemaan alueen elinvoimakuntana kolme kertaa, valittu vuoden matkailukeskukseksi Suomessa sekä Vuokatin rinteet palkittu vuoden rinnekeskuksena.

Oletpa täällä jo asumassa tai suunnittelet tänne muuttoa, niin osaava organisaatiomme on valmiina tarjoamaan laadukkaita peruspalveluita ja auttamaan sinua arjen kysymyksissä ja tilanteissa.

Kilpeläinen Mika

Kunnanjohtaja

Kunnan yleisjohtaminen ja elinkeinopolitiikka