Naapurinvaara

Naapurinvaara

Tutustu Naapurinvaaran lumoavaan luontoon ja kulttuuriin Sotkamossa – alueeseen, joka tarjoaa huikeat näkymät Vuokatille ja Nuasjärvelle. Koe kainuulaisen luonnon vehreys ja sukella alueen syvälle historiaan.

Luontoelämyksiä Naapurinvaaralla

Naapurinvaaran luonto on kainuulaisittain erityisen vehmasta lehtometsää ja -laidunta ja se on täydellinen kohde luonnon ystäville. Kesäisin vaaran huipulle johtavat vaellusreitit ja talvisin hiihtoladut tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua alueen luontoon. Vaaran huipulla sijaitseva kota tarjoaa täydellisen paikan levähtää ja nauttia perinteisistä nuotioherkuista, kuten nuotiokahvista tai -makkarasta, samalla ihaillen henkeäsalpaavia maisemia.

Vaellusreitit ja aktiviteetit

Naapurinvaaran kolmen kilometrin pituinen Lepikon lenkki tarjoaa upeita vaellusmahdollisuuksia, opastettuna sekä Naapurinvaaran koululta että Naapurivaaran Lomakylästä. Lisäksi koululta lähtevät Koulupolku ja Vaaranlenkki vievät sinut suoraan vaaramaisemaan. Näillä reiteillä voit kokea alueen luonnon kauneuden kaikissa sen muodoissa, olitpa sitten kävelyllä, hiihtämässä, juoksulenkillä tai pyöräretkellä.

Kulttuurin ja historian sydän

Naapurinvaara on yksi Kainuun vanhimmista asutusalueista, mikä tekee siitä erityisen merkittävän kulttuurihistoriallisesti. Alueella sijaitsee myös Naapurinvaaran Huvikeskus, yksi Suomen kuuluisimmista lavatanssipaikoista, joka houkuttelee kävijöitä ympäri maata. Vieraile Huvikeskuksen verkkosivuilla saadaksesi lisätietoa tulevista tapahtumista ja aktiviteeteista.