Opiskelijoita yo-lakit päässä

Lukio

Olemme monipuolinen lukio, jolla on valtakunnallinen urheilun erityistehtävä. Joustavuus, laadukas opetus ja ohjaus sekä asiantunteva valmennus ovat toimintamme vahvuuksia.

Erityistehtävän myötä olemme osa Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaa.
Uusi lukio-kirjastorakennus valmistuu vuoden 2025 alkuun.

Sotkamon lukion vahvuuksia

Lukiomme arvoina ovat hyvinvointi, osallisuus, opiskelijalähtöisyys, suunnitelmallisuus ja turvallisuus.

Joustavat opiskelujärjestelyt, laaja kurssitarjonta ja kansainvälinen toiminta Erasmus+ -akkreditoituna kouluna tarjoavat mahdollisuuden palkitsevan ja motivoivan opintopolun luomiseen jokaiselle Sotkamon lukion opiskelijalle.

Paikallisille nuorille Sotkamon lukio tarjoaa mahdollisuuden laadukkaaseen ja hyvät jatko-opintovalmiudet antavaan lukio-opetukseen turvallisessa ja tutussa ympäristössä. Sotkamon lukio myös aidosti valtakunnallinen, sillä suuri osa opiskelijoista tulee eri puolilta Suomea. Nuorille urheilijoille Sotkamon lukio tarjoaa huippuunsa hiotun ja valmiin kokonaisuuden, jossa yhdistyvät joustavasti opiskelu ja kansainvälisen vertailun kestävä lajiharjoittelu.

Sotkamon lukio on palkittu neljä kertaa Suomen parhaana urheiluoppilaitoksena, ja koulullamme on vahvat urheiluperinteet jo vuodesta 1976 alkaen. Tarjoamme erinomaisen mahdollisuuden koulunkäynnin ja urheilemisen yhdistämiseen. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian ammattivalmentajat sekä asiantuntijat, joustava urheilulukiojärjestelmä ja sujuva arki takaavat urheilijoille mahdollisuuden keskittyä samanaikaisesti niin urheiluun kuin opiskeluun. Laaja yhteistyö sidosryhmiemme kanssa takaavat meille huippuolosuhteet harjoitteluun. Urheilulukio on erikoistunut pohjoismaisiin hiihtolajeihin, jääkiekkoon, pesäpalloon, uintiin ja suunnistukseen.

biologian mikroskopointitunti lukiossa

Meille voit tulla huoletta läheltä tai kauempaa

Meidän tehtävämme on auttaa sinua suorittamaan lukio-opintosi niin hyvin kuin mahdollista ja pidämme myös kotijoukot kartalla missä milloinkin mennään. Saat meiltä tarkasti punnitut neuvot ja ohjeet opiskeluun ja elämään. Odotamme innolla, että pääsemme tutustumaan sinuun!

Oletko etsimässä paikkaa, jossa voit kehittää taitojasi urheilun sekä koulutuksen parissa ja jossa voit kasvaa urheilijana ja ihmisenä samanaikaisesti? Sotkamon lukion urheilulinja on täydellinen valinta sinulle!

Lukiomme yleislinjalla pääset opiskelemaan aktiivisessa koulussa ja uusissa vuoden 2025 alkuun valmistuvissa tiloissa. Sinulla on myös mahdollisuus hakea kansainväliseen vaihtoon lukio-opintojesi aikana.

Lisätietoja