Kontinjoen koulu

Kontinjoen koulu

Kontinjoen koulu sijaitsee noin 30 kilometriä Sotkamon keskustasta Kajaaniin päin. Kajaaniin on koululta matkaa noin kymmenen kilometriä. Lukuvuonna 2023-2024 koulussamme on 51 oppilasta kolmessa yhdysluokassa (1-2, 3-4, 5-6).  Koululla toimii iltapäiväkerho kaikkina arkipäivinä. Kerhotoimintaa järjestetään monipuolisesti. Koulun yhteydestä löytyy esikoulu sekä päiväkoti.

Koulun rauhallinen, metsän ympäröimä sijainti mahdollistaa monipuolisen liikkumisen niin kesällä kuin talvellakin. Koulun läheisyydessä on luontopolku, joka talvisin palvelee kyläläisiä hiihtolatuna. Polun varrelta löytyy kota. Koulun pihapiiristä löytyy areena erilaista pelailua varten sekä hiekkakenttä. Koulun piha suo mahdollisuuden niin monipuolisiin välituntileikkeihin kuin myös kouluajan ulkopuolella tapahtuvaan liikkumiseen.

Koululla on aktiivinen vanhempainyhdistys, jonka toiminnan avulla mahdollistetaan mm. vuosittaiset luokkaretket, laskettelupäivä ja erilaiset tapahtumat. 

Sanotaan, että lapsen kasvattamiseen tarvitaan koko kylä. Näin myös koulu yhdessä koko kylän, kotien sekä eri sidosryhmien kanssa pyrkii kasvattamaan lapsista toisiaan kunnioittavia ja yhteisiä sääntöjä noudattavia, tasa-arvoon pyrkiviä kansalaisia. Panostamme turvalliseen ja mahdollisimman kodinomaiseen toimintaympäristöön, johon niin lasten kuin aikuistenkin on hyvä tulla joka päivä.

Ota yhteyttä