Valotaidefestifaalin sisäänkäynti Hiukan harjuilla, jossa upeat männyt loistavat punaisena.

Vapaa-aika lähellä

Sotkamossa vapaa-aika rakentuu niistä lukemattomista arjen hyvinvoinnin mahdollisuuksista, joita monipuolinen ja elävä kuntamme tarjoaa. Kunnan tuottamista palveluista löytyy varmasti kaikille jotain.

Lapsiystävällisessä Sotkamossa huolehditaan siitä, että lapsille ja nuorille on omaa kohdennettua tekemistä ja turvallisia aikuisia ympärillä myös vapaa-ajalla kodin lisäksi. Osallisuustyö varmistaa, että lasten ja nuorten ääni tulee kuulluksi toiminnan suunnittelussa.

Huippupesistä Sotkamon Hiukassa, kun itä ja länsi kohtasivat elokuussa 2023.

Rikas ja vaihteleva tapahtumatarjonta Sotkamossa

Sivistystä, musiikkia ja taidetta löytyy niin luonnosta kuin rakennetuista ympäristöistä Sotkamossa. Tori, Missio Galleria, Aatos ja monet monet muut tapahtuma-areenat ja -stadionit toimivat sotkamolaisten elämysten näyttämönä. Sotkamon ja Vuokatin huikea luonto itsessään toimii myös näyttämönä monille tapahtumille.

Sotkamon kunnan tapahtumien kirjo ja monipuolisuus ilahduttavat ja viihdyttävät niin kuntalaisen arkea kuin lomalaisen rentoutumista. Vahva urheilukulttuuri tuo rikkaan ja monipuolisen tapahtumatarjonnan myös liikunnan ystäville. Sotkamon ja Vuokatin huippu-urheilun kehto luo alueelle kilpaurheilutapahtumia, jossa ovat edustettuina useat lajit kuten superpesis ja hiihto.

Sotkamon lukion ja kirjaston uusi rakennushavainnekuva

Kohti uutta kirjastoa

Uusi kirjasto valmistuu vuoden 2024 aikana samaan rakennukseen lukion uudisosan kanssa. Lukio-kirjasto rakennuksen rakentaminen aloitettiin keväällä 2023.

Uusi lukio-kirjasto rakennus tulee palvelemaan paikallista yhteisöä tarjoamalla modernit ja monipuoliset tilat muun muassa opiskeluun ja kirjastopalveluiden toteuttamiseen.

Aurinkoinen keli Vuokatin rinteillä.

Vuokatin matkailupalvelut osana kuntalaisen arkea

Vuokatti on Suomen monipuolisin, koko vuoden aktiivisesti toimiva keskus, joka tarjoaa upean valikoiman matkailupalveluita. Alueen erinomaiset harrastusmahdollisuudet, vaihtelevat maastot sekä helppo saavutettavuus ovat tehneet Vuokatista etenkin perheiden ja liikunnallisten matkailijoiden suosikin.

Vuokatin mahdollisuudet ovat osa sotkamolaista arkea ympäri vuoden. Meillä sanotaankin, että ollaan #sotkamolomalla365.

Hiukan elämysvalot sini-violettina

Hiukan elämysvalot

Hiukan elämysvalot syttyvät joka ilta hämärän laskeuduttua ja niiden syttymisen tietää katuvaloista. Kun katuvalot syttyvät, syttyvät samalla myös Hiukan elämysvalot. Samoin aamulla elämysvalot sammuvat samaan aikaan katuvalojen kanssa.

Lauantaisin elämysvaloshow käynnistyy klo 18 ja näkyy joka tasatunti puoleen yöhön saakka.

Näillä sivuilla kerromme

Ajankohtaista

Koko Perheen Luisteluilta

Leikitään Pikku Kakkosta -kesäkiertue vierailee tänä kesänä Sotkamossa

Tuleva kesä on taas täynnä seikkailuja, kun Leikitään Pikku Kakkosta -kiertue lähtee matkaan kuudelle paikkakunnalle. Mann...

Hiukan elämysvalot uudenvuodenaattona

Hiukan elämysvalot loistavat uudenvuodenaattona klo 18 alkaen tasatunnein aina puoleen yöhön saakka.

Lapsiperheiden toiveita on kuultu – Hevisaurus Sotkamoon 24.7.2024

RÄYH! Sotkamon kesässä 2024 nähdään kaikkien lapsiperheiden suosikki, kovasti Sotkamoon toivottu Hevisaurus. Konsertti jär...