Valotaidefestifaalin sisäänkäynti Hiukan harjuilla, jossa upeat männyt loistavat punaisena.

Vapaa-aika lähellä

Sotkamossa vapaa-aika rakentuu niistä lukemattomista arjen hyvinvoinnin mahdollisuuksista, joita monipuolinen ja elävä kuntamme tarjoaa. Kunnan tuottamista palveluista löytyy varmasti kaikille jotain.

Lapsiystävällisessä Sotkamossa huolehditaan siitä, että lapsille ja nuorille on omaa kohdennettua tekemistä ja turvallisia aikuisia ympärillä myös vapaa-ajalla kodin lisäksi. Osallisuustyö varmistaa, että lasten ja nuorten ääni tulee kuulluksi toiminnan suunnittelussa.

Huippupesistä Sotkamon Hiukassa, kun itä ja länsi kohtasivat elokuussa 2023.

Rikas ja vaihteleva tapahtumatarjonta Sotkamossa

Sivistystä, musiikkia ja taidetta löytyy niin luonnosta kuin rakennetuista ympäristöistä Sotkamossa. Tori, Missio Galleria, Aatos ja monet monet muut tapahtuma-areenat ja -stadionit toimivat sotkamolaisten elämysten näyttämönä. Sotkamon ja Vuokatin huikea luonto itsessään toimii myös näyttämönä monille tapahtumille.

Sotkamon kunnan tapahtumien kirjo ja monipuolisuus ilahduttavat ja viihdyttävät niin kuntalaisen arkea kuin lomalaisen rentoutumista. Vahva urheilukulttuuri tuo rikkaan ja monipuolisen tapahtumatarjonnan myös liikunnan ystäville. Sotkamon ja Vuokatin huippu-urheilun kehto luo alueelle kilpaurheilutapahtumia, jossa ovat edustettuina useat lajit kuten superpesis ja hiihto.

Sotkamon lukion ja kirjaston uusi rakennushavainnekuva

Kohti uutta kirjastoa

Uusi kirjasto valmistuu vuoden 2024 aikana samaan rakennukseen lukion uudisosan kanssa. Lukio-kirjasto rakennuksen rakentaminen aloitettiin keväällä 2023.

Uusi lukio-kirjasto rakennus tulee palvelemaan paikallista yhteisöä tarjoamalla modernit ja monipuoliset tilat muun muassa opiskeluun ja kirjastopalveluiden toteuttamiseen.

Aurinkoinen keli Vuokatin rinteillä.

Vuokatin matkailupalvelut osana kuntalaisen arkea

Vuokatti on Suomen monipuolisin, koko vuoden aktiivisesti toimiva keskus, joka tarjoaa upean valikoiman matkailupalveluita. Alueen erinomaiset harrastusmahdollisuudet, vaihtelevat maastot sekä helppo saavutettavuus ovat tehneet Vuokatista etenkin perheiden ja liikunnallisten matkailijoiden suosikin.

Vuokatin mahdollisuudet ovat osa sotkamolaista arkea ympäri vuoden. Meillä sanotaankin, että ollaan #sotkamolomalla365.

Hiukan elämysvalot sini-violettina

Hiukan elämysvalot

Hiukan elämysvalot syttyvät joka ilta hämärän laskeuduttua ja niiden syttymisen tietää katuvaloista. Kun katuvalot syttyvät, syttyvät samalla myös Hiukan elämysvalot. Samoin aamulla elämysvalot sammuvat samaan aikaan katuvalojen kanssa.

Lauantaisin elämysvaloshow käynnistyy klo 18 ja näkyy joka tasatunti puoleen yöhön saakka.

Näillä sivuilla kerromme

Ajankohtaista

Hyvinvointiviikonloppu Sotkamossa 7.-8.6.2024

Kesäkuun alussa järjestettävä hyvinvointiviikonloppu tarjoaa monipuolista ohjelmaa. Ohjelmassa on mm. asiaa ravitsemuksest...

Sotkamon kesänäyttelyissä taide esittäytyy laajalla skaalalla

Sotkamossa Aatoksen remontti alkaa kesäkuun alkupuolella, joten edelliskesän tapaan kesäkuun alusta alkaen taidenäyttelyt ...

Sotkamon kansalaisopisto pureutui ekososiaaliseen sivistyskäsitykseen ja kestävään kehitykseen  ESKOA-hankkeessa

Sotkamon kansalaisopisto on osallistunut Meri-Pohjolan Opistopiirin ESKOA-hankkeeseen. Huhtikuun 2024 lopussa päättyneess...

Sotkamon kesässä viihdytään laajalla rintamalla

Sotkamossa kulttuuri ja urheilu lyövät kättä sulassa sovussa – se on suuri vahvuus Kainuun vahvasti kehittyvässä kunnassa....