Musiikkiopiston opiskelijoita

Musiikkiopisto

Kuhmon musiikkiopisto järjestää Sotkamossa musiikin laajan oppimäärän opetusta. Opiskelu on tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää. Oppilas asettaa tavoitteet yhdessä opettajansa kanssa. Toimintaamme ohjaavat arvot ovat luovuus, oppimisen ilo, oppilaan yksilöllisyyden kunnioittaminen, yhdessä tekeminen ja taiteen arvostaminen.

Opetusaineet ja instrumentit

Musiikkiopistossa opiskeluun kuuluvat soittotunnit, yhteissoitto, musiikin hahmotusaineet sekä valinnaiset opinnot. Sotkamossa opiskeltavat instrumentit ovat: piano, harmonikka, viulu, alttoviulu, sello, huilu, saksofoni, klarinetti, kantele, kitara, sähkökitara ja vaskipuhaltimet. Musiikkiopistoon otetaan uusia oppilaita ilmoittautumisjärjestyksessä. Lapset ja nuoret ovat etusijalla oppilasvalinnassa.

Tavoitteellista opetusta

Nuorten musiikinopiskelijoiden askeleet vievät Niemelään. Musiikkiopistossa annetaan korkeatasoista tavoitteellista opetusta pianonsoitossa, jousisoittimissa, kitarassa, harmonikassa sekä lähes kaikissa puhaltimissa. Kaikille soiton opiskelijoille kuuluvat musiikin hahmotusaineet sekä yhteismusisointi.

Perusopintojen päättötodistus

Säännöllisen ahkeroinnin tuloksena voi saada musiikkiopiston perusopintojen päättötodistuksen. Todistuksesta on hyötyä pyrittäessä esim. opettajankoulutukseen, lastentarhanopettajaksi tai vaikkapa nuorisotyöhön. Musiikkiopiston syventävien opintojen suorittaminen antaa valmiudet hakeutua musiikin ammattiopintoihin.

Musiikkileikkikoulu

Musiikkileikkikoulu toimii Salmelan koululla. Muskariin ovat tervetulleita 0-9 vuotiaat. Muskariryhmiin ja musiikkiopiston soitto-oppilaaksi tullaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Musiikkiopisto järjestää vuosittain runsaasti erilaisia konsertteja.

Kuhmon musiikkiopisto, Sotkamon toimipiste, Niemeläntie 1 Sotkamo
Musiikkileikkikoulu, Salmelan koulu, Salmelantie 2 A Sotkamo

Yhteystiedot

Toimipisteet

Musiikkiopisto Niemelä

Soitonopetus ja muha

Niemeläntie 1 88600 Sotkamo

Musiikkiopisto Salmelan koulu

Soitonopetus, muskari ja muha

Salmelantie 2A 88600 Sotkamo