Kainuu siirtynyt koronan kiihtymisvaiheeseen – Sotkamon kunta jatkaa jo aiemmin käyttöönotettuja kiihtymisvaiheen toimenpiteitään

Kainuun alueellinen koronakoordinaatioryhmä ja Kainuun kunnat ovat todenneet Kainuun olevan koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Edeltävän viikonlopun ja alkuviikon aikana uusia tartuntoja on todettu 22, joista suurin osa liittyy kajaanilaisen kuntoutuskodin tartuntaketjuun. Tämän lisäksi tartuntoja on todettu ulkomailta palanneilla henkilöillä. Tartunnoista pystytään edelleen jäljittämään 100 %. Sotkamossa ei ole todettuja uusia tartuntoja.
Pohjois-Suomen aluehallintoviraston määräys 20 henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamisesta on edelleen voimassa. Lisäksi samaa rajoitusta suositellaan vahvasti noudattamaan myös yksityistilaisuuksien osalta.

Kainuussa voimassa 20 henkilön kokoontumisrajoitus – Kainuun sote ja Sotkamon kunta ohjeistaa lomakauden korona-turvallisuudesta

Kainuu on koronaepidemian perustasolla ja tilanne on rauhallinen, mutta laaja yleisvaarallisen tartuntataudin leviämisen riski on edelleen olemassa. Sotkamon koronatilanne on hallinnassa. Yhteistyössä Kainuun soten kanssa on toteutettu tarvittavat toimenpiteet. Soten tartunnanjäljitys on tehnyt laajaa ja tehokasta työtä kontaktoidessaan mahdollisia joukkoaltistuneita Terrafamen ja Tenetin koulun tapauksiin liittyen.
Epidemiatilanne Etelä-Suomessa ja Kainuun lähialueilla on merkittävästi heikompi, jonka vuoksi edelleen on syytä yleiseen varovaisuuteen. Erityisesti juhlapyhien ja matkailusesongin aikana on noudatettava annettuja ohjeita, suosituksia ja määräyksiä.

Tenetin koulun koronatapauksessa yksi jatkotartunta

Sotkamon Tenetin koulun oppilaalla 16.12. todettuun koronavirustartuntaan on tiedossa yksi koulun ulkopuolinen tartunta. Karanteeniin on määrätty n. 50 henkilöä. Tenetin koulu on varotoimena siirtynyt etäopetukseen lukukauden kahden viimeisen päivän ajaksi, jonka jälkeen oppilaat siirtyvät joululomalle.