100 syytä matkailla Suomessa -kampanja kokoaa 120 kohdetta eri puolilta kotimaata – myös Sotkamo mukana

Enemmistö suomalaisista aikoo matkailla kotimaassa tänäkin kesänä, selviää tuoreesta kyselytutkimuksesta. Kotimaanmatkailuun innostaa helppous, edullisuus ja halu tukea paikallisia yrittäjiä, mutta toisaalta matkasuunnitelmiin vaikuttaa polttoaineen hinnannousu. Matkailuorganisaatioiden valtakunnallinen yhteiskampanja 100 syytä matkailla Suomessa kokoaa 120 kohdetta eri puolilta kotimaata. Sotkamo on tänä vuonna mukana kampanjassa jo toista kertaa.

Työmahdollisuudet, halu palata juurille sekä elämänlaatu vetävät takaisin Sotkamoon ja Kajaanin seudulle

Kajaani, Paltamo ja Sotkamo toteuttivat alkuvuonna 2022 yhteistyössä Taloustutkimuksen kanssa paluumuuttajaselvityksen, jonka tavoitteena oli kartoittaa muuttoon johtaneita syitä ja löytää Suomesta potentiaalisia paluumuuttajia Kajaanin seudulle; Kajaaniin, Paltamoon ja Sotkamoon. Tutkimuksen kohderyhmän muodostivat tällä hetkellä 25–79-vuotiaat vuosina 2000–2021 poismuuttaneet sekä vuosina 2010–2020 kuntiin muuttaneet henkilöt. Vastauksia saatiin noin 700, joista n. 600 oli poismuuttaneita ja n. 100 oli alueelle muuttaneita. Tutkimuksen vastausprosentti oli 14.

Vesihuoltolaitos tiedottaa: Vesijohtovuoto

Vesijohto vuotaa Leipäkujan päässä Hirvenniemellä. Vuoto pyritään korjaamaan tämän päivän aikana. Mahdollisista vesikatkoista ilmoitetaan myöhemmin.
Pahoittelemme aiheutunutta haittaa.

SOTKAMON KUNNAN VESIHUOLTOLAITOS