Biovaa’at vähentävät ruokahävikkiä Sotkamon ateriapalveluissa -käyttöönoton kokemukset lupaavia

Sotkamon kunnan ateriapalvelut ovat kuluvana vuonna vahvistaneet ekologista vastuullisuuttaan ottamalla käyttöön biovaa’an ateriapalveluiden kaikissa yksiköissä. Vaa’an avulla voidaan vähennetään ruokahävikin määrää ja pienentää ruokailusta aiheutuvaa ympäristökuormitusta ja hiilijalanjälkeä. Myös taloudellinen näkökulma on merkittävä, kun ruokaa voidaan valmistaa entistäkin paremmin tarpeenmukainen määrä ja hävikkiruokaan ei sitoudu taloudellisia hukkaresursseja esimerkiksi jätehuollossa.

Sotkamon lasten ja nuorten uutiset lanseerataan osaksi osallisuustyötä

Sotkamon kunnan lasten ja nuorten uutisten ensimmäinen jakso on julkaistu.
Lapsiystävällinen kunta -mallin toimenpiteitä sekä kunnan lasten ja nuorten kannalta merkittävien uutisten pääkohderyhmänä ovat sotkamolaiset lapset ja nuoret. Uutisilla halutaan edistää lasten osallisuutta ja tehdä näkyväksi lapsille ja nuorille toimenpiteitä Lapsiystävällinen kunta -mallista sekä kertoa alueen uutisia alueen lapsiväestölle.
Video on katseltavissa tämän uutisen alaosassa.

Tenetin rehtorin viran hakuaikaa jatketaan

Sivistyslautakunnan nimeämä Tenetin rehtorin haastattelutyöryhmä on käsitellyt Tenetin koulun rehtorin virkaa hakeneiden työhakemukset. Haastattelutyöryhmä päätti avata haun uudelleen kasvattaakseen hakijamäärää…

Kansalaisopisto tiedottaa

Sotkamon kansalaisopiston kesäkurssit on julkaistu ja ilmoittautuminen on avoinna verkossa uusi.opistopalvelut.fi/sotkamo tai p. 0447502078

Satutuokiot kirjastossa

Kaikille avoimet satutuokiot järjestetään tiistaina 28.3. ja 18.4. klo 9.30-10.00. Erillistä ilmoittautumista ei tarvita.

Sotkamon järjestöilta 27.3.2023

Sotkamon kunta järjestää yhdessä Kainuun sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen sekä Kainuun Liikunnan Digisti Sporttia Kainuussa -hankkeen kanssa järjestöillan maanantaina 27.3.2023 klo 17.30–19.30 Apajassa (os. Keskuskatu 11). Tilaisuuden aluksi on kahvitarjoilu. Järjestöiltaan ovat tervetulleita kaikki sotkamolaiset yhdistykset tai Sotkamon alueella toimivat yhdistykset sekä niiden toimijat.