Pyöräily Naapurinvaaralla

Kävely-, pyöräily- ja retkeilyreitit

Sotkamossa ja Vuokatissa saat renkaille pyörimistä sekä metsätaipaleilla, että maantiellä. Merkatut reitit vievät sinut kulkemaan vaaralta vaaralle, kohti hiekkarantojen reunamia tai metsien syvyyksiä. Sotkamon ja Vuokatin maisemaa hallitsee Vuokatin 13 peräkkäisen vaaran jono ja Vuokatinvaaran laelta puolestaan avautuvat upeat maisemat alueen järville.

Talvipyöräily- ja kävelyreitit

Hiidenportin kansallispuisto

Sotkamon saloseudun sydämessä sijaitsevan Hiidenportin alkuvoimainen rotkomaisema on vaikuttava näky. Kansallispuisto tarjoaa kohteita ja tarinoita myös kulttuurihistoriasta kiinnostuneelle.

Tiilikkajärven rantaa

Tiilikkajärven kansallispuisto

Rauhan rannat aukeavat kansallispuiston ytimessä. Puiston upein hiekkaranta on Venäjänhiekka. Tiilikkajärven hiekkarannoilla, harjuilla, tuoksuvilla tupasvillaisilla soilla ja metsien huminassa voit tuntea luonnon väkevän vaikutuksen.

Tipasojan luontopolku

Tipasojan luontopolku sijaitsee Tipasojan kylällä n. 25 km päässä Sotkamon keskustasta. Luontopolun on perustanut Tipasojan kyläyhdistys, joka myös vastaa luontopolusta.
Luontopolun alue on kokonaisuudessaan Sotkamon suurella harjulla, joka on osa vielä suurempaa, Pohjois-Karjalasta Oulun seudulle ulottuvaa pitkittäisharjua. Lisätietoja alla olevista tiedostoista.

Reitit Outdoorsactive -sivuilla

Ulkoilukartta

Karttoja ja karttapalveluja