Vuokatin vaarajono.

Vuokatin vaarajono

Vuokatin vaarajono, Sotkamon ja Vuokatin maiseman sydän, koostuu 13 upeasta peräkkäisestä vaarasta. Näiltä vaaroilta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät alueen järville, tarjoten vierailijoille unohtumattomia luontoelämyksiä.

Saavutettavuus ja pysäköinti

Vuokatin vaarajonolle on helppo päästä Sotkamon ja Kajaanin väliseltä eteläpuolen tieltä, mikä tekee siitä helposti saavutettavan kohteen kaikille matkailijoille. Vaaran laelle pääsee jopa autolla, mikä mahdollistaa esteettömän pääsyn kaikille vierailijoille, myös liikkumisesteisille. Vaaran laella sijaitsee myös erillinen pysäköintialue, joka on varattu heikomman toimintakyvyn omaaville, taaten kaikille pääsyn nauttimaan näistä upeista maisemista.

Sotkamon ja Vuokatin maisemaa hallitsee Vuokatin 13 peräkkäisen vaaran jono. Vuokatinvaarojen laelta avautuvat upeat maisemat alueen järville, lännessä Nuasjärvelle, idässä Sapso-, Kianta- ja Kiimasjärville. Pohjoispuolella aukaa maisema Vuokatin yli Naapurinvaaralle. Vaaran laella on esteetön katselutasanne sekä hieman ylempänä näkötorni. Vaaran laelle pääsee autolla Sotkamon ja Kajaanin väliseltä eteläpuolen tieltä. Esteettömän katselutasanteen vieressä on erillinen pysäköintialue heikomman toimintakyvyn omaaville.

Vaarojen huipulta maisemien ylle

Vuokatinvaarojen huipulla sijaitseva esteetön katselutasanne ja sitä ylempänä oleva näkötorni tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden ihailla koko Kainuun maakunnan luonnonkauneutta. Katselutasanteelta avautuvat upeat panoraamanäkymät alueen järville ja metsäisille maisemille, jotka ovat erityisen vaikuttavia auringonlaskun aikaan.

Luontopolkuja ja aktiviteetteja

Vuokatin vaarajono tarjoaa lukuisia luontopolkuja ja aktiviteetteja kaikenikäisille ja -kuntoisille vierailijoille. Alueen reitit ovat suunniteltu tarjoamaan vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen ainutlaatuiseen luontoon ja maisemiin. Olipa valintasi kevyt kävely tai vaativa vaellus, Vuokatin vaarat tarjoavat täydelliset puitteet.

Koe Vuokatin vaarajonon kauneus

Vuokatin vaarajono on ehdoton kohde kaikille luonnon ja ulkoilun ystäville. Tämä alue tarjoaa unohtumattomia elämyksiä niin rentoutumisen, seikkailun kuin valokuvauksen merkeissä. Tule kokemaan Vuokatin vaarajonon kauneus ja lumoudu sen ainutlaatuisesta luonnosta.