Avustukset ja lainat

Sotkamossa asumisen rahoitus ja kehittäminen ovat tärkeitä teemoja. Tällä sivulla tarjoamme tietoa asuntojen hankintaan, perusparannukseen ja asuinolosuhteiden parantamiseen liittyen. Tutustu tarjolla oleviin avustuksiin ja lainoihin, jotka auttavat sinua asumisprojekteissasi.

ARA:n korkotukilainat ja tukilainat

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) tarjoaa rahoituslähteen asuntojen perusparannukseen ja hankintaan korkotukilainojen muodossa. ARA myöntää myös takauslainoja, jotka tukevat vuokratalojen rakentamista ja asunto-osakeyhtiötalojen perusparantamista. Lainojen määrä ja niiden painotukset määrittyvät vuosittain eduskunnan päätösten mukaan, mikä takaa rahoituksen jatkuvuuden ja sopeutumisen muuttuviin tarpeisiin.

Korjaus-, hissi- ja esteettömyysavustukset

Valtion varoista on mahdollista saada avustuksia erilaisiin asumiseen liittyviin projekteihin. Näitä ovat korjausavustukset, hissiavustukset ja esteettömyysavustukset, jotka on suunnattu asuinolojen parantamiseen eri väestöryhmille. Erityisryhmien investointiavustukset ovat myös tärkeä tukimuoto, joka mahdollistaa asumisen laadun parantamisen ja erityistarpeiden huomioimisen.

Asumisen kehittämisen tuki

Lisäksi Sotkamossa on mahdollista saada avustuksia uusien asuinalueiden infrastruktuurin rakentamiseen. Tämä sisältää avustuksia myös aravavuokratalojen purkukustannuksiin, asuinalueiden kehittämiseen sekä asumisneuvojatoimintaan. Nämä tuet ja avustukset ovat suunniteltu edistämään asuinalueiden kestävää kehitystä ja parantamaan asukkaiden elämänlaatua.

Lisätietoja ja hakeminen

Lisätietoja eri laina- ja avustusmuodoista, niiden hakemisesta ja ehdot täyttävistä hankkeista löydät ARA:n verkkosivuilta. Tämä sivusto tarjoaa kattavan tietopaketin rahoitusvaihtoehdoista, jotka ovat käytettävissä Sotkamossa ja auttaa sinua löytämään sopivan tuen omaan asumisprojektiisi.

Ota yhteyttä

Huotari Päivi

Toimistopäällikkö

Keskusvaaliltk:n sihteeri, tontit, Snowpolis