Hiiroset 0 – 2 v.

Hiiroset on 12-paikkainen 0 – 2 -vuotiaiden lasten ryhmä ja Hiirosten pikkupesä löytyy osoitteesta Tuorintie 4, 88600 Sotkamo.

Hiirosten ryhmässä toimintaamme ohjaavia arvoja ovat kiireettömyys, lämmin vuorovaikutus, hoiva, turvallisuus ja lapsen tarpeisiin vastaaminen. Syli on aina tarjolla ja harmituksen hetkellä lohdutamme ja sanoitamme tunteita kuvat puheen tukena. Harjoittelemme tunnetaitoja keskustelemalla ja selittämällä myötätuntoisesti.

Asetamme rajoja ja tuemme lapsen omatoimisuutta harjoittelemalla yhdessä, kehumalla ja kannustamalla tekemään ja yrittämään itse. Aikuinen on mukana lasten leikeissä lattialla lasten tasolla. Hassuttelu ja huumori ovat osa arkeamme. Takapihan portista pääsemme suoraan metsään retkelle, tutkimaan luontoa, poimimaan marjoja, leikkimään ja liikkumaan.

Lapsi halaa valkoista pehmolelua.

”Turvallisuus, lämmin vuorovaikutus ja syli. Siitä ovat päivämme tehty.”

 

Aamupalan jälkeen menemme ulos leikkimään. Sisälle palattuamme pidämme yhteisen tuokion askarrellen, laulaen, kirjoja lukien tai musisoiden. Jumppapäivä meillä on tiistaiaamuisin Hiirosten tilassa. Lounaan syömme klo 10.30 ja päiväunien jälkeen leikimme ja jatkamme aamulla kesken jäänyttä toimintaa ja myös ulkoilemme.

Mitä mukaan?

  • ulkoilemme joka säällä, joten säähän sopivat vaatteet ja riittävästi varavaatteita
  • unilelu
  • lapsen tarvitsemat tavarat, esim. tutti

Päivittäinen tiedottaminen

  • VakaMukana -sovellukseen kirjaamme päivän tapahtumat, jotka kerromme lapsen hakijalle päivän päätteeksi
  • tarpeen mukaan olemme yhteydessä huoltajaan myös päivän aikana, mikäli huoltajat sitä toivovat
  • Hiirosten huoltajat – WA -ryhmään laitamme ajankohtaisia tiedotteita
  • Mikäli lapselle sattuu tapaturma, siitä ilmoitamme heti huoltajalle. Pään alueen vahingoista, ihon rikkoontumisista ja muista isommista vahingoista tehdäään tapaturmailmoitus, johon pyydetään huoltajan allekirjoitus.
Hiiroset

Käpymetsän vuoropäiväkoti

Varhaiskasvatuksen opettaja Amano Minttu
Varhaiskasvatuksen lastenhoitajat
Auma-aho Liisa, Kortet Janina, Sirviö Minna, Tervo Janika