Hiidenportin kalliomaisemaa.

Hiidenportin kansallispuisto

Hiidenportin kansallispuisto sijaitsee vain 48 kilometrin päässä Sotkamon keskustasta. Tämä luonnon helmi tarjoaa unohtumattomia elämyksiä kaikille luontoa rakastaville.

Tutustu Hiidenportin luonnonihmeisiin

Hiidenportin kansallispuisto on yksi Kainuun alueen vaikuttavimmista luontokohteista, joka esittelee Kainuun erämaiden metsä- ja suoluontoa kaikessa monimuotoisuudessaan. Puiston suurimpia nähtävyyksiä on ennen jääkautta syntynyt rotkovajoama, joka on yksi alueen geologisista ihmeistä. Tämä syvä rotko, jota ympäröi koskematon luonto, on todellinen luontoseikkailijan unelma.

Saavutettavuus ja opastus

Hiidenportin kansallispuistoon on helppo saapua, sillä se on opastettu Kuhmon ja Sotkamon väliseltä eteläpuolen tieltä (kantatie 76). Puiston sisällä on myös hyvin järjestetty opastuspiste, joka tarjoaa vierailijoille tärkeää tietoa reiteistä, turvallisuudesta ja puiston historiasta. Opastuspisteeltä lähtevät reitit johdattavat sinut suoraan puiston sydämeen.

Luontopolkuja ja retkeilymahdollisuuksia

Hiidenportin kansallispuistossa on useita merkittyjä luontopolkuja, jotka sopivat niin päiväretkeilijöille kuin kokeneemmillekin vaeltajille. Polut kulkevat puiston kiehtovimpien maisemien läpi, tarjoten mahdollisuuden ihailla ainutlaatuisia suoluontoja ja ikivanhoja metsiä. Retkeilijöille on myös tarjolla taukopaikkoja, joissa voi levähtää ja nauttia eväitä.

Koe Hiidenportin ainutlaatuisuus

Hiidenportin kansallispuisto on ihanteellinen paikka kokea Kainuun luonnon kauneus ja rauha. Täällä voit paeta arjen kiireitä ja uppoutua luonnon syliin. Olipa tavoitteesi rentoutua, harrastaa luontokuvausta tai tutustua alueen rikkaaseen kasvistoon ja eläimistöön, Hiidenportti tarjoaa tähän täydelliset puitteet.