Huovishuone

Huovishuone

Huovishuone esittelee kirjailija Veikko Huovisen työ- ja elinympäristöä, monipuolista tuotantoa ja niiden taustoja. Huovishuone kätkee sisälleen kiehtovan tarinan suomalaisen kirjallisuuden merkittävän nimen, Veikko Huovisen, elämästä ja luomistyöstä.

Veikko Huovisen työhuone

Veikko Huovisen kirjoituskoneen naputus täytti vuosikymmenet Konstankujan kodin työhuoneesta. Ainutlaatuisen kirjailijan työskentely-ympäristön voi kokea Huovishuoneessa, joka on Veikko Huovisen -seuran ja Sotkamon kunnan ylläpitämä ”näköispainos” Niemelän talossa.

Koti Konstankujalle valmistui vuonna 1957, ja kirjailija sai oman työhuoneen talon laajennuksen myötä vuonna 1972. Työhuoneesta avautui kaunis maisema Pirttijärvelle, samaan tapaan kuin vuonna 2014 perustetusta Huovishuoneestakin.

Veikko Huovinen kirjoitti teoksensa aluksi käsin, siirtyen sitten matkakirjoituskoneen ja viimein sähkökirjoituskoneen käyttäjäksi. Huovishuoneessa voi kokea kirjailijan työhuoneen alkuperäisen tunnelman, joka on herätetty eloon aidoilla esineillä, kirjakokoelmalla ja huonekaluilla. Työhuoneesta tuttu sohva ollut lienee kirjailijalle tärkeä ajatushautomo. Huovishuoneeseen astuessaan voi tuntea kirjailijan hengen ja syventyä hänen teostensa maailmaan.

Aukioloajat ja sijainti

Huovishuone on avoinna kesäisin. Muina aikoina vierailut ovat mahdollisia sopimuksen mukaan.

Huovishuone sijaitsee kauniissa Niemelän miljöössä osoitteessa Niemeläntie 1, 88600 Sotkamo ja sisäänkäynti on takapihan puolelta.

Ota yhteyttä