Kontinjoki

Kontinjoen kylän löydät kauniin Kontinjoen ja Nuasjärven ympäriltä. Kylän halki kulkee kuutostie Sotkamon ja Kajaanin välillä. Kontinjoki virtaa kylän länsiosassa Kontinjärvestä Nuasjärveen. Aluetta on kytketty valaistulla kevyen liikenteen väylällä Kajaanin kaupunkiin, jolloin on voitu turvata kyläläisten liikkuminen isontien varrella.

Kylän keskustaksi voidaan nimittää kyläkoulua johon yhteinen toiminta keskittyy, Kontinjoenkoulun yhteydessä on eskari, iltapäiväkerho sekä päiväkoti. Kylän ympärille on rakennettu lähiliikunta alue josta löytyy jääkiekkokaukalo ja kesäisin tekonurmi pallopeli kenttä. Koululta lähtee luontopolku jonka varrelta löydät kodan. Samalla polulla on talvella 2 km pitkä latu jota voit hiihdellä luonnon rauhassa. Latu pohjaa voit kulkea kesällä kävellen tai polkupyörällä. Kontinjoen Seudun kylät ry järjestää asukkailleen toimintaa ympäri vuoden

Mökkiläisiä nautiskelee luonnon rauhasta alueella runsain määrin. Kontinjoki mutkittelee kylän keskellä laskeutuen Nuasjärveen josta avautuu joen lisäksi runsaat kalastusvesistöt. Nuasjärven rannalta löydät kyläyhdistyksen ylläpitämän uimarannan, jossa on myös laavupukukoppi, laituri ja veneen laskupaikka. Kontinjoen veteen pääset pulahtamaan uimarannalta koulun läheisyydestä. 

Rommakko on moottoriurheilijoiden touhupaikka, siellä voit päristellä niin mopolla kuin moottorikelkallakin yli huikeiden hyppyreiden. Rommakon löydät Pohjavaaralta muutamia kilometrejä Kajaaniin päin ajellessa. Kylällä isontien varressa toimii Herkku kulma myymälä mistä löydät makkarat ja kukot moneen makuun. Kontinjoen asukasmäärä on noussut koko 2000-  luvun ja uusi päiväkoti mahdollistaa lapsiperhe arjen sujuvuutta alueella.  Työllisyyttä alueella on kasvattanut Elementis minerals sekä Terrafame. Tältä kylältä pääset kaupungin touhuun hetkessä ja saat vastapainoa luonnon rauhasta.  

Vaellusreitti kannattaa valita Losonvaaraa päin, sieltä saat huikeat näkymät Vuokattiin päin ja saatatpa olla korkeammalla kuin naapurin Vuokatin vaaran huippu. Losonvaaran juurelta löydät runsaskasvuston noidanlukkoja. Alueella on lehtojen suojelu alue josta löydät kämmeköitä mm. Tikankontteja.  

”Raja muotoutuukin kylän ympärille melko mutkalla ja vanhan kansan suussa kiertääkin legenda että kartan piirtäjällä olisi ollut peukalo juuri kylän kohdalla ja näin olisi mutka syntynyt ja kylä jäänyt Sotkamon puolelle.”

Sotkamon keskustaan 20min

Kajaani 10min

 

​  

Kontinjoen koulu

Kontinjoen koulu

Koululta lähtevä ulkoilureitti