Kontinjoki

Kontinjoen kylän sijaitsee kauniin Kontinjoen ja Nuasjärven ympäriltä. Kylän halki kulkee 6-tie Sotkamon ja Kajaanin välillä. Kontinjoki virtaa kylän länsiosassa Kontinjärvestä Nuasjärveen. Valaistu kevyenliikenteenväylä alueella helpottaa liikkumista myös syksyn pimeilläkin.

Kylän keskustaksi voidaan nimittää kyläkoulua, johon yhteinen toiminta keskittyy. Kontinjoen koulun yhteydestä löytyvät myös päiväkoti, esikoulu ja iltapäiväkerho. Kylän ympärille on rakennettu lähiliikunta-alue, josta löytyvät jääkiekkokaukalo ja kesäisin pallopelikenttä. Koululta lähtee luontopolku, jonka varrella on myös kota. Talvisin polkua pitkin kulkee 2 kilometrin pituinen hiihtolatu. Kontinjoen Seudun kylät ry järjestää asukkailleen toimintaa ympäri vuoden.

Alueen mökkiläiset nautiskelevat luonnon rauhasta. Kontinjoki mutkittelee kylän keskellä laskeutuen Nuasjärveen, josta avautuu runsaat kalastusvesistöt. Nuasjärven rannalla kyläyhdistys ylläpitää uimarantaa, jossa laavupukukoppi, laituri ja veneen laskupaikka löytyvät. 

Rommakko on moottoriurheilijoiden touhupaikka. Siellä vauhtiin pääsee niin mopolla kuin moottorikelkallakin yli huikeiden hyppyreiden. Rommakko sijaitsee Pohjavaaralta muutamia kilometrejä Kajaaniin päin ajellessa. Kylällä isontien varressa toimii Herkkukulma -myymälä, mistä löytyy makkarat ja kukot moneen makuun.

Kontinjoen asukasmäärä on noussut koko 2000 -luvun ajan. Kontijoelle rakennetaan parhaillaan uutta päiväkotirakennusta. Työllisyyttä alueella on kasvattanut kaivannaisalan yritykset, kuten Elementis Minerals ja Terrafame. Tältä kylältä pääsee kaupungin touhuun hetkessä.  

Suositeltu vaellusreitti siintää kohti Losonvaaraa, jossa kohtaa huikeat näkymät Vuokattiin päin. Alueella on lehtojen suojelualue, josta löytyy kämmeköitä mm. tikankontteja.  

”Raja muotoutuukin kylän ympärille melko mutkalla ja vanhan kansan suussa kiertääkin legenda, että kartan piirtäjällä olisi ollut peukalo juuri kylän kohdalla ja näin olisi mutka syntynyt ja kylä jäänyt Sotkamon puolelle.”

Etäisyydet Kontinjoelta:

  • Sotkamon keskustaan 20min​
  • Kajaaniin 10min
Kontinjoen koulu.
Kontinjoen koulu.
Kontinjoen koulu.
Kontinjoen koulu.
Koululta lähtevä ulkoilureitti.
Koululta lähtevä ulkoilureitti.