Sotkamon luterilainen kirkko

Kirkot

Kirkot ovat osa Sotkamon perinnettä ja tarjoavat mielenkiintoisia näkymiä kirkkohistoriaan ja -kulttuuriin.

Luterilainen kirkko

Sotkamon luterilainen kirkko on keskellä Sotkamon keskustaa, järven rannalla sijaitseva upea puukirkko. Kirkkorakennus on Sotkamon viides kirkko, ja se on rakennettu suurina nälkävuosina 1860-luvun loppupuolella ja otettu käyttöön vuonna 1870. Arkkitehti Oldenburgin suunnittelema kirkko on arkkitehtoninen helmi, joka tarjoaa vierailijoilleen paikan pysähtyä ja tutustua Sotkamon historiaan ja kulttuuriin.

Kirkon alttaritaulun on maalannut taiteilija Severi Falkman, ja se on vaikuttava taideteos, joka kuvastaa alueen rikasta perinnettä ja uskonnollista merkitystä.

Kirkon tapahtumakalenteri on monipuolinen, ja siellä järjestetään erilaisia tilaisuuksia.

Ortodoksinen kirkko

Sotkamossa sijaitseva Ortodoksinen Jumalansynnyttäjän suojeluksen kirkko on merkittävä osa paikallista kulttuuriperintöä. Kirkko valmistui vuonna 1961 ja vihittiin kirkoksi vuonna 1986. Sen arkkitehti, Aaro Alapeuso, on luonut upean ja tunnelmallisen rakennuksen, joka sijaitsee Sotkamon hautausmaan läheisyydessä.

Kirkko itsessään on esimerkki perinteisestä ortodoksisesta arkkitehtuurista. Kirkon sisätilat ovat koristeltu ikoneilla ja muilla uskonnollisilla symboleilla.

Ortodoksisessa kirkossa Sotkamossa järjestetään tapahtumia, kuten jumalanpalveluksia ja kulttuuritapahtumia.