Maanselkä

Kalastusta luonnon rauhassa

Maanselän kylä sijaitsee rautatien varrella Sotkamon ja Valtimon rajalla, vedenjakaja-alueella. Osa kylästä ja taloista sijaitsee Valtimon ja osa Sotkamon puolella. Hoikanlammin ympärille on rakennettu parkkipaikka, kesäkalastuslaiturit ja laavu nuotiopaikkoineen. Lapeen voit myös pulahtaa vilvoittelevaan veteen (Komulantie).  Maanselän Etappi nimetään kyläläisten suussa kylän kokoontumispaikaksi vaikkei se virallista kylätalon nimeä kannakaan. Luonnon keskeltä Etapista voit vuokrata itsellesi mökin tai järjestää juhlat ihanassa maalaismiljöössä. Kyläläisten tapahtumia hoitaa Maanselän kylätoimikunta.

Alueen väkimäärä on noussut viimeisten vuosien aikana sillä Terrafame- kaivos on tuonut lisää työpaikkoja alueelle. Kesämökkiläiset saapuvat vuosittain järvien ja lampien äärelle nautiskelemaan hiljaisuudesta ja luonnoneläinten seurasta.

Alueella sijaitseva Naulavaara on jatkoa Vuokatin vaarajonosta jonka korkein paikka voi olla korkeampi kuin itse Vuokatin vaaran. Naulavaaralta löydät lintutähystys tornin josta voit seurata luonnon kiertokulkua.  

Maanselästä Sotkamon ja Valtimon rajalta löydät rajakiven joka valtakunnallisesti arvokas rajakivi, kivelle pääset UKK- reitistön varrelta Kalliojärven eteläpäästä. 

 

Sotkamon keskustaan 25min

Valtimo 25min

 

Naulavaaran maisemia

 

Maanselän Etapin kalastus