Maanselkä

Maanselän kylä sijaitsee rautatien varrella Sotkamon ja Valtimon rajalla, vedenjakaja-alueella. Osa kylästä ja taloista sijaitsee Valtimon ja osa Sotkamon puolella.

Kalastusta luonnon rauhassa

Hoikanlammin ympärille on rakennettu parkkipaikka, kesäkalastuslaiturit ja laavu nuotiopaikkoineen. Maanselän Etappi nimetään kyläläisten suussa kylän kokoontumispaikaksi vaikkei se virallista kylätalon nimeä kannakaan. Luonnon keskeltä Etapista voit vuokrata itsellesi mökin tai järjestää juhlat ihanassa maalaismiljöössä. Kyläläisten tapahtumia hoitaa Maanselän kylätoimikunta.

Alueen väkimäärä on noussut viimeisten vuosien aikana. Kesämökkiläiset saapuvat vuosittain järvien ja lampien äärelle nautiskelemaan hiljaisuudesta ja luonnoneläinten seurasta.

Alueella sijaitseva Naulavaara on jatkoa Vuokatin vaarajonosta, jonka korkein paikka voi olla korkeampi kuin itse Vuokatin vaaran. Naulavaaralta löytyy lintutähystystorni, josta voi seurata luonnon kiertokulkua.  

Maanselästä Sotkamon ja Valtimon rajalta sijaitsee rajakivi, jolle pääsee UKK-reitistön varrelta Kalliojärven eteläpäästä. 

Etäisyydet:

  • Sotkamon keskustaan 25min
  • Valtimo 25min
Naulavaaran maisemia
Naulavaaran maisemia
Maanselän Etapin kalastus
Maanselän Etapin kalastus