Taideteoksia esillä kirjahyllyn yläpuolella kirjastossa.

Usein kysyttyä

Kirjastokortin saa täyttämällä ilmoittautumislomakkeen ja esittämällä henkilöllisyystodistuksen. Samalla voi sopia varauksen saapumisilmoituksen lähettämisestä tekstiviestillä, sähköpostilla tai kirjeellä sekä sähköpostilla lähetettävästä eräpäivämuistutuksesta. Alle 15-vuotiaat tarvitsevat huoltajan kirjallisen suostumuksen.

Kyllä saa. Kirjastokortin saa täyttämällä ilmoittautumislomakkeen ja esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Alle 15-vuotiaat tarvitsevat huoltajan kirjallisen suostumuksen.

Ilmoita katoamisesta heti kirjastoon. Otamme korttisi väliaikaisesti pois käytöstä. Uusi kortti maksaa 2 €.

Pääkirjastossa on käytössä palautusluukku kirjaston ollessa kiinni. Se sijaitsee kunnanviraston puoleisessa ovessa. Erityisesti dvd-levyjä ja cd-levyjä palauttaessa on syytä olla varovainen, ettei aineisto rikkoutuisi. Lainojen palautus luukkuun tapahtuu asiakkaan omalla vastuulla.

Pääkirjastosta lainatun aineiston voi palauttaa myös kirjastoautoon ja päinvastoin.

Asioimalla pääkirjastossa tai kirjastoautossa, verkkokirjastossa tai puhelimitse. Verkkokirjastoa varten tarvitset kirjastokortin numeron ja kirjastosta henkilökohtaisesti annettavan nelinumeroisen pin-koodin. Lainoja voi uusia enintään viisi kertaa, jos niistä ei ole varauksia.

Aineisto on palautettava kirjastoon, mutta se voidaan lainata uudestaan, jos siihen ei ole varauksia. Otathan mukaan kirjastokortin.

Myöhässä olevista lainoista lähetetään asiakkaalle ilmoitus, josta peritään 2€/ilmoitus. Laina-aika päättyy eräpäivänä klo 23.59. Lähestyvästä eräpäivästä voi saada sähköpostiin maksuttoman muistutuksen. Palauttamalla tai uusimalla lainat viimeistään eräpäivänä välttyy myöhästymismaksuilta.

Kyllä voit. Ensimmäisen myöhästymisilmoituksen voi saada halutessaan myös tekstiviestinä tai sähköpostina kirjeen sijaan 4.3.2024 alkaen. Voit muuttaa viestimuotoa itse verkkokirjastossa Oma tili -> Omat tiedot -> Viestiasetukset, tai ottamalla yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun. Toinen myöhästymisilmoitus lähetetään jatkossakin kirjeenä. Tekstiviestinä saatuun myöhästymisilmoitukseen ei voi vastata.  

Sotkamon kirjaston aineiston varaaminen on maksutonta. Noutamatta jääneestä ilmoitetusta varauksesta peritään 1 €. Tätä maksua ei peritä lasten ja nuorten osaston aineistosta.

Varauksesta ilmoitetaan joko tekstiviestillä, sähköpostilla tai kirjeellä. Voit valita haluamasi ilmoitustavan pääkirjaston tai kirjastoauton palvelupisteissä tai verkkokirjastossa kohdassa Oma tili -> Omat tiedot -> Viestiasetukset.

Voit saada jonkin verran lisää noutoaikaa, jos otat yhteyttä kirjastoon viimeiseen noutopäivään mennessä.

Nelinumeroisen salasanan saa pääkirjaston ja kirjastoauton palvelupisteistä. Sitä ei saa puhelimitse tai sähköpostitse. Salasanan lisäksi tarvitset kirjautumiseen kirjastokorttisi numeron.

Uuden pin-koodin saa pääkirjaston ja kirjastoauton palvelupisteistä. Sitä ei saa puhelimitse tai sähköpostitse.

Kysy neuvoa kirjaston henkilökunnalta. Jos aineistoa ei löydy Sotkamon kirjaston kokoelmista, voimme halutessasi pyytää aineiston kaukolainaksi jostakin muusta kirjastosta.

Voit tehdä kaukolainapyynnön lomakkeella, sähköpostilla (kaukopalv@sotkamo.fi), puhelimitse tai asioimalla kirjastossa.

Kaukolainamaksu on Kainuun yleisistä kirjastoista ja Varastokirjastosta 3 €/kpl ja muista kirjastoista 5 €/kpl. Kirjasto ottaa myös vastaan hankintaehdotuksia.

Asioimalla pääkirjaston tai kirjastoauton palvelupisteessä, puhelimitse tai sähköpostilla. Osoitteenmuutos onnistuu myös verkkokirjastossa kohdassa Oma tili -> Omat tiedot.

Kirjastossa on viisi Internet-konetta asiakkaiden käyttöön. Koneiden käyttöön tarvitaan joko kirjastokortti ja PIN-koodi tai väliaikaiset tunnukset, joita saa asiakaspalveluaikana klo 12 alkaen kirjaston yläkerran palvelupisteestä. Neljää koneista voi käyttää ilman ajanvarausta puoli tuntia ja näiltä koneilta on tulostusmahdollisuus.

Asiakkaiden käytettävissä on myös tietokone, jolle voi varata ajan tunniksi ja koneelta on tulostusmahdollisuus. Tunnin koneen ajanvaraus numerosta 044 750 2404.

Tulostaminen on maksullista. Täältä pääset tutustumaan kirjaston maksuihin.

Kirjaston tiloissa voi myös käyttää langatonta lähiverkkoa (WLAN). Sotkamon kirjasto ei vastaa verkon toimivuudesta tai tietoturvasta asiakkaiden tietokoneilla.

E-aineistopalvelut löytyvät Pohjoisen eKirjastosta. Palveluihin kirjaudutaan joko kirjastokortin numerolla tai kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. E-lehtipalveluista ePress toimii ainoastaan kirjaston asiakaskoneilla. eMagzin kautta voit lukea aikakauslehtiä niin kotona kuin kirjastossa. Kirjastosta saa opastusta e-aineistopalveluiden käyttöön.

Yhteystiedot

Ajankohtaista

Elävää musiikkia kirjastossa 10.6.

Romales-yhtye esiintyy kirjastossa ma 10.6. klo 18–19. Tervetuloa!

Kirjaston kesäaukioloajat 2.5. alkaen

Kirjasto siirtyy kesäaukioloaikoihin torstaina 2.5.2024. Muutoksia tulee loppuviikon aukioloaikoihin.

Kirjastotoimenjohtajan virkaa hakeneet

Sotkamon kunnan kirjastotoimenjohtajan virka on ollut haettavana ajalla 11.3.-22.3.2024.

Kirjaston poikkeavat aukioloajat huhtikuussa

Perjantaina 12.4. ja 26.4. kirjasto suljetaan poikkeuksellisesti klo 15.